Helgkänsla

Idag har vi grupparbete hemma i Eskilstuna, vilket betyder att jag har sovmorgon. Gick upp tidigt i alla fall och åt frukost med Petter. Han var riktigt trött. Anton ringde i natt och hade fått problem med bilen, så han åkte iväg i regnet/haglet och hjälpte honom och kom inte hem förren jättesent. Nu har han åkt iväg i alla fall och jag sitter här och dricker upp det sista i temuggen.

Ska jobba med att förbereda en fokusgruppsintervju idag som ska handla om . . . (haha okejdå det är hemligt!) . . .Ska jobba fram till lunch och sen ska jag ut och äta med mamma! I eftermiddag blir det spinning 70 min och sen hem och städa och fixa för Idolkväll med våra vänner ikväll :) Aron och Lina är i Eskilstuna och hälsar på så det ska bli superkul att ses!! 

Igår när jag tränade styrketräning lyssnade jag på Serena Williams (Nike) intervallpass på ipoden och blev så sugen på springa!! Är ju anmäld till både Tjejmilen och Stockholm halvmarathon så benen längtar verkligen ut nu! Men jag håller mig till spinning i vinter. Hälen måste få bli bra.

Jobbar hela helgen på Stadium. Hade varit skönt att få vara lite ledig men lite extra pengar är inte fel heller. Ska göra mitt bästa för att behålla helgkänslan i alla fall. Trevlig helg på er allihop!!

Trött dag!

Flera av våra lampor har bestämt sig för att lägga av, samtidigt. Det blir inte riktigt ljust trots att man tänder alla (fungerande) lampor och ljus. Klockan är 17:19 men känns mer som 21:00. Idag har varit en trött dag. Hela klassen har varit trött. Har tre vetenskapliga artiklar som jag ska ta mig igenom ikväll. Helst vill jag bara blunda.

Körde ett puls spinningpass igår! Man har ett band runt magen/bröstet som mäter pulsen. Varje pulsmätare har ett nummer som gör att man kan hålla koll på sin puls genom hela passet på en storbildsskärm längst fram i lokalen. Lite trixigt i början när man inte riktigt har koll på sin maxpuls men jag tror att jag lyckades pricka in den ganska bra (i början av passet loggar man in och registrerar sin maxpuls). Tufft och svettigt. Det ska få bli mitt tisdagspass i fortsättningen.

Igår hade vi examination på vår kvantitativa undersökning, och redan imorgon börjar nästa projekt - en kvalitativ undersökning. Ingen tid för återhämtning. Egentligen är det ganska intressant och roligt, men just nu är jag för trött för att tänka positivt. Tror att de närmsta veckorna kommer att bli ganska tuffa. I helgen väntas jobb på Stadium och sen är det full fart med grupparbetet. Jag längtar till hemtentan istället som iof ligger över julen, men ändå. Då kan man i alla fall bestämma över sin egen tid och sitta hemma med mysbyxor och tovigt hår (utan att någon bryr sig).

Är lite trött på grönsaksgratängen som fyller både kylskåpet och frysen. Den är god, men inte lika god när jag ätit den tre dagar i sträck. Imorgon får det bli nått nytt. Lax, korv, kyckling, kött, quinoa, ris, pasta, pajskal, grönsaker & frukt är vad vi har i skafferiet. Lite inspiration nån?

Trevlig kväll!

Tjejmilen, grönsaksgratäng och soffhäng.

Idag har jag...

+ Lagat massor (4 matlådor blev det, ojoj) med grymt god grönsaksgratäng
+ Bokat in Tjejmilen och Stockholm halvmarathon, 30 augusti & 12 september
+ Slappat i soffan med datorn i knäet
+ Kört ki balans och styrketräning (i ett lugnt tempo för att inte bli sjuk igen)

Resten av dagen ska jag...

+ Plugga epidemiologi
+ Få lite sol i ansiktet
+ Dricka en stor krämig latte med Julia :)

Dåligt samvete

Har hostat och hostat hela natten. Är helt slut i lungorna. Var tvungen att gå upp och koka te mitt i natten. Ska ringa och sjukanmäla mig till jobbet. Ångest. Är det något som ger mig dåligt samvete så är det att sjukanmäla sig! Blir alldeles nervös och orolig. Dålig känsla i magen. Men ska jag orka med hela nästa vecka är det nog nödvändigt...

Pannkaksdag

Idag har vi i "nötknäckargänget", grupp 5, varit otroligt effektiva :) därför kommer vi att få en efterlängtad sovmorgon imorgon! Första gången hittils på terminen som vi inte tar 8:50 tåget! Hoppas på några timmar effektivt arbete igen och sen ska jag gå en runda på stan innan vi ska äta middag med klassen. Trots att man är i Västerås varje dag har jag inte sett något annat än vägen från tågstationen till högskolan, så det är väl på tiden kanske.

När jag kom hem luktade det nygräddade pannkakor i hela lägenheten = pannkaksdaaag!! Vi åt pannkakor med hallon, banan, melon och keso! :) Inte det ultimata målet innan man ska köra pilates (sätter sig som en riktig klump i magen) men riktigt gott! Bra tradition tycker jag!

Ikväll är det filmkväll. Sa jag att jag har sovmorgon imorrn?:)
Trevlig helg!

Tempo

Allt går i ett känns det som. Tiden går fort när man har mycket att göra. Långa dagar i skolan med mycket att göra, när man kommer hem ska det lagas mat och fixas, sen springer jag iväg till träningen och sen är det dags att lägga sig! Imorgon ska vi sammanställa svaren på våran enkät i SPSS. Det tar nog ett tag.. men det får det göra för vi har räknat med sovmorgon på fredag :) Då ska allt bli klart, och på kvällen ska vi ut och äta i Västerås med klassen. Trevligt. Kan vara roligt att göra nånting annat än åka tåg, plugga och micra matlådor tillsammans även om det är väldigt trevligt det med :)

Chefen hade skrivit upp mig på fel helg. Så det blir jobb både den här helgen (dock bara en dag) och nästa helg. På söndag är det ledigt och då blir det storstädning! Vet inte när jag ska hinna rensa garderoben, dammsuga, städa, sortera papper, städa toaletten, tvätta... och allt annat. Egentligen gillar jag inte att man stressar upp sig på söndagar. Söndag = vila har jag lärt mig. Då ska man gå i kyrkan, äta söndagslunch & gå en lång promenad. 

Sitter och väntar på att Petter ska komma hem. Den här veckan har jag somnat när han kommit hem, och han vaknat när jag har gått iväg till tåget på morgonen. Nu ska jag hålla mig vaken!!



Frukostmys

Jag som för senast en vecka sen pratat om att jag aldrig blir sjuk och att det var såå länge sen jag var sjuk senast. Nu tar jag tillbaka det. Är hes och snorig och kan inte rå för att jag tycker lite synd om mig själv. Det kryper i kroppen. Alla är ute och springer eller promenerar i det fina vädret. Alla utom jag. Samtidigt är jag glad och lättad över att jag inte var så här hes (Petter tycker att jag låter som Ysma i Kejsarens nya stil) i förrgår då vi hade redovisningar hela dagen... och tur i oturen är det väl också att jag tajmar in förkylning och hälont på samma gång då jag ändå måste vila och ta det lugnt. Två flugor i en smäll :)

Både jag och Petter hade ledig morgon/förmiddag idag så vi har varit på Bolinder Munktell Hotell och ätit frukost... supermysigt!! Tända ljus och morgonsol utanför fönstren. Det är så mycket värt att prioritera lite egen tid ibland och bara sitta ner och prata.   

Nu ska jag skriva så många kvantitativa frågor som jag kan komma på till vår enkätstudie om sömn, och efter lunch ska jag gå och klippa mig! Äntligen!!

Trevlig helg!!

Vila

Nu sitter jag här med min onda häl och känner mig lite besviken på att jag måste ställa in dagens tänkta Core pass men med tanke på att jag börjar ana en liten förkylning också finns det inget annat att göra än att vila. Det onda från hälen har börjat sprida sig till benhinnan och jag var tvungen att ta av mig mina jeans så fort jag kom hem för att mudden trycker på hälen och smalbenet. Känns inte bra! På fredag (då jag är hemma och har tid) ringer jag sjukgymnasten.

Idag har det redovisningar hela dagen nonstop. Vi var sista gruppen och kände oss riktigt sega i huvudet, men det gick bra förutom att diskussionerna på slutet drog iväg åt alla möjliga oseriösa håll. Haha. Rolig tågresa hem. Trötta och fnittriga. Tror att spänningarna släpper mer eller mindre för alla när redovisningarna är klara. 

Ska träffa Hannah på Sylvia ikväll! Mysigt. Nu ska det fixas iordning för middag... 

Rosa bandet & Champion

Idag var jag inne på Stadium och gav mitt bidrag till Rosa bandet genom den klassiska rosa rosetten och Champions snygga rosa vattenflaska! Bra initiativ av Champion tycker jag med rosa bandet sportbags, vattenflaskor, sportbh och t-shirts! 

 Jag förnyade mitt träningskort idag, vilket inte blev så dyrt som jag hade trott. Behövde bara betala mellanskillnaden. Så nu har jag trippelkort fram till den sista juli! Den här veckan blir en utmanande och varierande träningsvecka. Allt från Ki balans till Spinning - intensiv. Håller på och laddar ipoden, som även den är rosa, med massa musik peppmusik!!

Första skoldagen den här veckan är avklarad. Skönt. På onsdag ska vi redovisa vårt arbete och granska ett annat arbete som också handlar om sömn. Det här med forskning och olika metoder är inte så tråkigt som man kan tro! Det ska bli spännande att sammanfatta undersökningen sen när den är klar och se hur ungdomar & studenters sömnvanor egentligen ser ut. Ska bli kul också att höra de andra gruppernas redovisningar... tror att det kommer handla om stress och tobaksvanor. 

Ikväll är det Toppform med Blossom på tv. Hon är inspirerande!

Årelyx över nyår!

Tänk va svårt det kan vara att gå och lägga sig när inspirationen sätter in! Har suttit och pysslat med tack korten och det är så kul när man kommer in i det :) känner inte alls för att sova. Jag skulle vilja pyssla och göra fint i hela lägenheten. 

Jag och Petter har kollat upp vinterns skidresa nu iaf! Det ända vi behöver göra är att klicka på "boka" knappen. Det blir Åre över nyår. Hotell med lyxfrukost varje morgon. Blir kul att testa nya skidorna och att äntligen komma iväg och göra nått kul bara vi två! Kan ju bli riktigt kallt bara men det får vi väl stå ut med. Jag längtar!!!

På tal om kyla så har jag nog aldrig frusit så mycket nån höst som jag gör den här hösten! Imorgon blir det vantar, mössa och tjock tröja. Nu ska jag försöka "flörta" till mig en jacka från junkyard haha.. varm och skön ser den ut. God natt! 


Ond häl

Har haft lite problem med min häl i veckan. I tisdags fick jag ont när jag gick till tågstationen i Västerås. Skyllde på dåliga skor och tänkte inte mer på det. I onsdags gjorde det ont efter träningen (löpning & styrka) och i torsdags kunde jag knappt gå hem från jobbet trots att jag hade mina skönaste asics skor. Igår var jag så dum att jag sprang längre än vad jag brukar. Idag får jag skylla mig själv att hälen är svullen och ond mot mig... gjorde t.om. ont när jag körde bil och tryckte på gasen! Så nu känner jag lite smått panik över hur långvarigt det här kommer att bli. Är det en inflamation kan det ta lång tid! Fick ett tips om att kolla upp det hos en idrottsläkare... men vart hittar man en sån? Fick också tips om att tejpa hälen så det har jag gjort nu. Det + värme och voltaren är min kur. Blir ett klippkort på spinning tills vidare.

Ikväll är jag ensam hemma. Ska försöka pyssla lite med tack-korten. Har precis varit hemma hos Widholms och blivit bjudna på middag - jättemysigt!  Nu är Petter är i kyrkan och spelar. Jag har verkligen varit dålig på att gå i kyrkan den här hösten. Är så trött på kvällarna att jag inte orkar. Tur att Gud bor i hjärtat och inte i kyrkan. Imorgonbitti blir det förmiddagsgudstjänst iaf och det ser jag fram emot! :)

Trevlig kväll!

Underbara sömn

Skulle ju försöka sova en stund igår efter lunch.. och det gjorde jag.. i fyra timmar!! Var helt snurrig när jag vaknade och hade inget tidsperspektiv alls. Har fortfarande svårt o komma ihåg om det var igår eller i förrgår jag var i skolan sist (det var igår). Skönt att ta igen några förlorade sömntimmar var det iaf! 

Idag har jag varit ledig.. och jag fattar inte vart dagen har tagit vägen!! Gick upp vid sju med Petter och åt frukost. Tränade, handlade mat & apoteketgrejer och gjorde lunch. Träffade Simon på Sylvia. Städade. Var på Edvins 15 års kalas. Har inte hunnit läsa på något inför föreläsningen imorgon men jag får ta igen det på eftermiddagen imorgon! Har ingen aning om hur lång dagen blir imorgon.. kan bli en evighetsdag om man har otur. Arbetet ska göras helt klart iaf och är vi lika effektiva som vi varit tidigare blir det nog inga problem! Sen är det helg! Gött! 

Fick precis ett ryck och gjorde en ordentlig rengöring av badrummet. Det äckligaste som finns är när det börjar gro igen!!! Borde kanske göra en lika ingående rengöring av köket men jag ooorkar inte...

Nu ska jag dricka en kopp te och försöka slita Petter från datorn! Sov gott!

Lugnet efter stormen

Efter en jättejobbig kväll igår (arbetet tog 3 timmar och inte 1 timme vilket jag hade trott), trodde att jag skulle bryta ihop. Det var riktigt tungt att gå upp imorse! Nu känns saker och ting lite bättre. Grupparbetet idag gick superbra och vi blev klara vid 10:30 istället för 16:00 som vi hade planerat! Underbart! Effektivitet är värt guld. Imorgon och på fredag är vi lediga. Planerna för eftermiddagen är att mysa i soffan och kolla på film, gå och träna och ta en lång dusch. Sen ska jag sova läänge imorgonbitti och ha en mysig egen dag. På fredagkväll ska jag och pappa kolla på film och göra fruktsallad! Det ser jag fram emot! Nu ska jag bädda iordning i soffan och hoppas att jag kan sova en stund...

Bröllop & kanelbullar

Har precis kommit hem från skolan. Fick mycket gjort idag. Som jag skrev tidigare håller vi på med en undersökningar och en rapport om sömn, skoj. Ikväll ska jag jobba med olika begrepp inom den folkhälsovetenskapliga forksningsmetodiken... visst låter det kul?:P Först ska jag ha en lång (och viktig) paus för att få lite ork.

I lördags var vi nere i Motala på bröllop mellan Liselotte & Max. Petter fotade och jag agerade "assistent" :) Det blev vackra bilder på ett vackert brudpar! Massa glädje och kärlek! Efter vigseln gjorde sig kanelbullens dag påmind genom en liten bullfest i stadsparken. Jag (och framförallt) Petter åt och var glada :) På kvällen var det middag och fest. Härlig dag. Kom inte hem förns sent.

Kanske skulle ta en liten tupplur på soffan. Måste få energi till att städa, plugga och laga mat. Hej och hå.

Godisförbud

Okej... nu är det så här att jag har godis och chipsförbud! Skriver det här så att det ska vara svårare för mig att bryta emot det :) "Kvalitetsfika" är okej, men där stannar det. Och nej... nyttigt behöver inte vara tråkigt!

Nästan helg

Idag har jag varit i Västerås och träffat min "nya grupp" inför nästa grupparbete. Känns jättebra. Vi ska skriva om sömn och sen göra en kvantitativ och en kvalitativ undersökning på studenters (mellan 20 och 30 år) sömnvanor och hur dom anser att det påverkar deras studier. Vi blev klara jättetidigt så jag hann med ett tidigt tåg hem och sen åt jag och Petter lunch på Tingsgården tillsammans. Nu har jag precis varit och tränat och borde sätta igång och plugga... men det är så svårt att komma igång! Ska skriva 2 sidor om mig själv till en studieteknikskurs. Sen har jag en del annat att göra också men det skjuter jag på tills imorgon. Ajaj. Både jag och Petter ska vara hemma och jobba/plugga imorgon så vi får sovmorgon!! Det är nästan helg nu med andra ord :) Det gäller att vara diciplinerad imorgon bara så att man får något gjort. Ska hem till mamma och pappa och äta middag i eftermiddag, och hämta lite bröd. Har inte orkat baka på hela veckan så det har blivit en vecka utan bröd. Jag som älskar mackor... svåra dagar ;) Sen ska vi hem till Anton och kvällsfika och titta på hans nya fina kakel! Adjöken.

hits