Effektivitet

Tänk va effektiv man kan va ibland! Ibland får man till det. Jag har: haft introduktion på Vetenskapliga forskningsmetoder, gått en sväng på Ikea med Maria, fixat klart outfiten till helgens bröllopsfest, pluggat, storhandlat, lagat matlådor och tränat. Och ändå har jag tid att sitta här i soffan och slöa :) Konstigt att man vissa dagar stressar ihjäl sig fast man bara har typ två saker man ska hinna med, och andra dagar hinner med hur mycket som helst utan att ens tänka.

Nu ska jag tända några av alla ljus jag köpte på Ikea idag och göra iordning lite kvällsfika tills Petter kommer hem. Imorgon blir en lång dag i skolan som avslutas med en dejt med Karin!:) 

Saknar er också Lidströms! Ni fattas oss. 
Sov gott!

Höstdag

Trots en riktig vilodag känner jag mig tröttare nu än igår. Kanske för att man har tillåtit sig själv att slappna av. Har bara gjort mysiga saker idag. Egen tid. Sprungit, druckit kaffe och läst tidningen (nogrannt), sovit, gått en promenad i solen & gjort ett försök att fota hösten. Tände en brasa, kröp ner under en filt och åt lunch i soffan. En god avocadosallad från ett fulladdat kylskåp. Inget att klaga på, alls! Är bara helt slut. Kroppen värker och ögonen hänger. Petter är sjuk. Bara jag inte blir det också.

Sa ju att jag inte skulle lägga in några bilder här... men det ser ju så mycket roligare ut! Så därför lägger jag in några från idag!

  
   

Klar

Har haft två mycket bra dagar på jobbet (trots att jag inte varit särskilt entusiastisk innan), men nu är det färdigjobbat och färdigpluggat för den här veckan! Har en skön känsla av att vara klar. Som när man får pricka av på sin jättelånga att-göra-lista. Ungefär så känns det nu. Och jag är leedig imorgon.

Imorgon ska jag njuta av att:
- sova länge
- äta frukost länge
- frisk luft
- springa runt vackra Sundbyholm
- och förhoppningsvis av att rulla tummarna.. skönt att få vara lite rastlös.

Ikväll ska jag vara uppe sent!! Är egentligen väldigt trött, men jag har ingen tid att passa imorgonbitti  och det ska utnyttjas :) På tisdag börjar nya kursen! Forskning, metodik och epidemiologi nånting tror jag...

Nu ska jag kolla på tv! Trevlig kväll!

Jag vill bara vara.

Hemsk morgon. Vill inte jobba. Vill ligga under täcket hela dagen. Blä. 7-dagars
veckor är inge roliga. Petter ska skjussa mig i alla fall. Hoppas den här dagen går fort.

På måndag ska jag bara vara.


Bild på oss från kyrkan :) vill tillbaks!

26 september

Då var det den 26 september igen för den 20 gången i mitt liv. Tentan är skriven och nu väntar jobb på Stadium hela helgen. Vågar inte säga hur det gick men det kändes bra. Nu känner jag mig helt uttömd. Hade inte varit fel med några dagar ledigt för att ladda upp till nästa vecka.

Har ätit lunch med mamma idag och bjudit över Anton och Kate på fika, frukt med chokladdipp & kaffe. Fick ett par riktigt bra pistskidor av Petter, Nordica Olympia. Längtar tills jag ska få åka på dom. Så nu äger jag alltså två par skidor... bortskämt ;) Vi funderar på att åka nån stanns över nyår. Frågan är.. Åre eller Alperna? Det är väl inte de bästa förhållandena över nyår men det är störst sannorlikhet att jag kan vara ledig då och då gäller det att passa på.

Imorgon efter jobbet kommer mamma, pappa, Lina, Monica, Hans-Åke, Anton, Edvin och Viktor hit. Ett litet 20 års-"familjekalas" är det tänkt. Borde verkligen ta och lägga mig nu... är trött men samtidigt helt uppe i varv. Tentan och jobbet snurrar i huvudet. Det blir nog en rush imorgon, helgen efter lön. Länge sen jag stod i kassan nu.

Har kollat på film och ätit godis ikväll. Är äckelmätt. Var nere på stan en sväng också och köpte en cool klänning till Max och Liselotts bröllop nästa helg! Ska bli roligt att gå på bröllop.. kommer nog upplevas på ett lite annorlunda sätt när man själv varit med om det.

Oj vad törstig jag är.. nu ska jag dricka VATTEN (det betyder att jag kommer vara tvungen att springa upp på toa i natt eller tidigt imorgon bitti... varför blir jag alltid så törstig på kvällen trots att jag dricker massor under dagen).

Morgonsol

Pluggtiden inför tentan börjar sakta rinna ut. Hade behövt en dag till känner jag. Ska snart åka ut till Ostra och få lite hjälp med att bli förhörd på alla folkhälsobegrepp. Passade på att gå en långpromenad imorse runt Djurgårn och Söder för att iaf få liiite sol i ansiktet. Jag erkänner att stan är ganska vacker ändå i morgonsolen! :) Man kan behöva lite ljus när man (under de här två dagarna) typ bor i sina böcker.

Imorgon fyller jag 20! Förmiddagen kommer gå åt till tenta. Ska äta lunch med mamma efteråt och på eftermiddagen kommer Anton och Kate hit och fikar. Hurra för mig! I förskott :)

Plugg hela dagen!

Gick upp samtidigt som Petter kl sju. Vi tände ljus, lyssnade på Jack Johnsson och åt frukost. Mysigt!! Nu är han på jobbet. Hans sista vecka i Västerås, sen ska han få jobba i Eskilstuna. Skönt!

Hemstudier hela dagen idag och imorgon. Ska plugga till tentan på fredag! Känns lite läskigt att skriva tenta. Salstentamen, hur läskigt låter inte det?? Kl. nio börjar mitt schema för dagen idag så då är det bara att börja reda ut alla begrepp som "demografisk och epidemiologisk transition", "patogenes och salutogenes", "prevalens och incidens".. hej och hå! :) Men det ska nog gå!

Ringde jobbet igår. Ska jobba i helgen. Kul :/  lite avlägset när man börjat komma in i studierna! Känns som att jag har läst på Mdh hur länge som helst trots att det bara är en månad :) Känns som att jag är på rätt ställe. Klassen är bra och man lär sig massor. Det ända minuset är att det känns som att man inte har så mycket tid över till annat... måste göra nått åt hur min almanacka ser ut och typ skriva "ledig" lite här och där för att bara kunna gå o fika med någon utan att känna sig stressad.

Det blir nog pyjamas hela dagen idag... skööönt... hejhopp!

Guldvärt

Igår var en sån där skön dag man vill spara i minnet länge! Gick upp tidigt när Petters väckarklocka ringde och åt frukost tillsammans med honom, sen satt jag kvar i soffan en stund och läste tidningen och kollade på nyhetsmorgon. Skönt att slippa stressa. Tog sen en liten promenad, i strålande sol, ner till Friskis och tränade en lång stund. Det är kanon när man tränar runt kl. nio på en vardag för då är man nästan helt ensam inne på gymmet. Sen tog jag en lång dusch och packade iordning lite grejer och träffade sen min pappa på stan och åt lunch! Lånade en bil och åkte till Örebro på eftermiddagen.

På kvällen hade jag och Lina en riktig tjejkväll! Vi hyrde Beck och åt godis. Sen satt vi och pratade länge, länge! Det var länge sen jag var uppe så sent :) Idag har vi gått på stan i Örebro. Jag är riktigt bra, måste jag säga, på att hitta snygga och billiga skor! Köpte ett par schyssta höstskor, Cheap monday, för bara 99 kr! Mina skor tar upp 99% av skohyllan här hemma, hehe. Vi tittade också på Edvin och Emmalisa som hade spelning på Järntorget, jätteduktiga var dom! Sen drack vi kaffe på Waynes innan vi gick hem igen. Fick sällskap av Petter i bilen hem på eftermiddagen. Skönt!

Imorgonbitti är det vårat team som ska sjunga på gudstjänsten! Ska träffa Julia efteråt på Sylvia! Blir grymt. Jag och Petter har en ensam kväll ikväll... väldigt skönt och välbehövligt! Han är bäst min man :)

Trevlig kväll!

Grupparbetet klart!

Vi är klara med grupparbetet!!! Runt halv sju ikväll klickade vi på "Send" knappen och skickade iväg vår rapport. Känns jätteskönt! Har spenderat förmiddagen i Västerås och eftermiddagen i Eskilstuna på mdh. Nu är det lite sådär halv-helg och imorgon ska jag träna, börja plugga till tentan, äta lunch med pappa och sen ta bilen till Örebro och hälsa på hos Lina tills på lördag! På söndag blir det Sylviahäng tillsammans med Julia som är i Eskilstuna över helgen. Underbart!!!

Förkylningskur

Efter att vi hade jobbat klart för dagen med grupparbetet gick jag hem och åt lunch, sen blev jag tvärfrusen och somnade på soffan med luvtröja, morgonrock och filt. Vaknade igen med en jobbig huvudvärk som inte vill ge sig! Har verkligen inte tid att vara sjuk nu!! På torsdag ska grupparbetet vara klart, på tisdag ska det redovisas och nästa fredag är det tenta! Dricker en massa vatten med citron, skippar träningen och sover istället. Nån som har någon bra förkylningskur?? Förutom te och varma sockor.

Borde egentligen plugga och läsa lite om folkhälsovetenskapens historia eller nått annat bra, men istället så hittade jag en bra sida: www.saltochpeppar.se. Hm... kanske ska göra ett storkok och fixa matlådor... eller baka scones (halvfärdiga så att det bara är att stoppa in i ugnen imorgonbitti och få nybakt bröd till frukost). Varför blev jag plötsligt så inspirerad till allt annat än att läsa?

Ska börja med att ta en dusch så får vi se vart det här slutar!

Vardagslyx

Idag har vi intensivpluggat till grupparbetet på Mdh i Eskilstuna. Riktigt skönt faktiskt att inte behöva ta tåget även om det inte känns som något problem egentligen att pendla! Nu har jag skrivit nästan fyra sidor om "förändringsprocessen" eller "stages of change". Spännande, spännande. Vet inte hur spännande det kommer vara när jag tar fram och läser igenom det imorgon. Tillslut vet man knappt vad det är man vill komma fram till. Ska försöka plocka ut det viktigaste. Många timmar framför datorn! Har en del kvar att läsa tills imorgon också då vi ska prata om barn och skolan ur ett folkhälsoperspektiv. Antingen läser jag det på tåget imorgonbitti eller ikväll när jag har varit och tränat. Jag är taggad idag för att jag sprang 80 min igår!! Nästa söndag ska jag satsa på 90 min. Nu gäller det att inte köra på för hårt i veckan bara så att kroppen hänger med! Det där med balans är viktigt, men inte alltid det enklaste.

Vi har just ätit pannkakor! Med riktiga blåbär och hallon!! Mmmmm:) lite vardagslyx!

Dags att ta tag i kvällen!

Livskvalitét

















Idag njuter jag av:
- att springa långt genom skogen och runt vattnet i Sundbyholm med solen i ansiktet.
- en kopp kaffe i solen på bron med mamma och pappa
- tystnaden när man kommer ut från stan


Tidningen!!

Godmorgon!

Vill först säga ett STORT GRATTIS till Karin idag på hennes 20 års dag!!!! Hurra hurra hurraaaa!

Och sen måste jag säga att vi har fått Kuriren, både idag och igår!!:) Har vaknat båda gångerna brevbäraren slängt in den genom brevöppningen... är ingen rutinerad stadsbo än. Hur som helst så är jag jätteglad över att jag har fått läsa tidningen nu på morgonen till frukosten! Det hör liksom till. Det är en konst det där med att bläddra, äta macka och dricka te på samma gång... men väldigt bra när jag går upp innan Petter (och det händer ganska ofta) så slipper jag väcka honom med tv4as morgonnyheter! Han är nog tacksam:)

Nu ska jag dricka upp mitt te och slita mig från våran sköna soffa! För snart ska jag till Sthlm!! :)

 

Pluggfri kväll

Försökte vara lite effektiv och utnyttjade tågtiden till att läsa. Nu ska jag ha en helt pluggfri kväll och inte tänka nått alls! Tror att det måste få sjunka in lite... för som vi faktiskt har fått lära oss så bearbetar hjärnan saker även när man inte tänker på det man behöver lära sig :) Har precis ätit mat och Petter fick brottom iväg till mediarådet (som han hade glömt var ikväll). Så nu sitter jag här själv och funderar hur jag ska lägga upp den här underbara lediga kvällen! Tror att jag gå iväg och träna nu på en gång och sen bara sjunka ner framför tv:n med en kopp te!

Imorgon är det fredag. Vet inte vart den här veckan har tagit vägen!! Tiden går så fort när man har mycket att göra, och det känns som att man har alldeles för lite tid att ta av. Min almanacka har nog aldrig varit så fullproppad och det känns inte helt okej. Precis som M skrev är det inte riktigt samma sak att bestämma fika med nån "typ nästa onsdag.. i en halvtimme.. innan jag ska..." Måste lära mig att prioritera rätt helt enkelt!

Sen är det helg och jag och Petter ska ha en riktig Malin-och-Petter-kväll. Ska bli jätteskönt!! Även om man bor ihop så går man antingen förbi varandr för att man har olika tider... eller så är man inte riktigt tillgänglig fast vi är hemma båda två för att man har så mycket annat man måste göra (plugga, jobba, träna). Det är viktigt med lite kvalitétstid också!

På lördag ska jag och mamma åka till Stockholm! Åh va det ska bli mysigt!! Ser verkligen fram emot det! Fika, prata, shoppa och njuta av att se nånting annat än Eskilstuna (och Västerås) ett tag.

Nu ska jag gå iväg och träna! Ha en trevlig kväll!

Hej hösttrötthet!

Om jag var trött igår, är jag sjukt trött idag. Har lyssnat på en jätteintressant föreläsning om hjärnan på förmiddagen och på eftermiddagen hade vi introduktion till den nya gruppuppgiften. Brainstormade lite. Började leta fakta i böcker och på nätet så fort jag kom hem och har sen dess suttit och läst. Nu är jag så less att jag bara vill gömma alla böcker på nått jättehemligt ställe så att jag aldrig hittar dom igen!!! Borde egentligen fixa iordning en matlåda tills imorgon (men jag oooorkar inte). Även om "salladslandet" är grymt är det ju inte helt ekonomiskt i längden.

Vi är så trötta nu. Vi går upp jättetidigt på morgonen för att Petter måste åka iväg till jobbet. Jag måste ju inte gå upp men blir för stressad av att ligga kvar. När vi kommer hem på eftermiddagen vill vi bara sova! Haha. Det är den där eländiga hösttröttheten. Den är aldrig välkommen men dyker ändå alltid upp.

Idag har vi varit gifta i exakt 1 månad! Har inte haft så mycket tid för oss själva, men det är så mysigt och härligt att vara gift!! Och så var det ju den där matlådan ja...

Ny vecka

Nu är helgen över och det är dags att börja ladda för en ny vecka! Imorgon ska jag lyssna på de andra gruppernas redovisning om alkohol och kost. Det blir kul! Senare i veckan ska vi få introduktion till nästa gruppuppgift då varje grupp ska välja ett folkhälsoproblem och skriva om och sedan redovisa muntligt. Kan bli intressant, men jobbigt att skriva 8 sidor tillsammans som en grupp. Det blir en utmaning. Hoppas att vi får bli indelade efter hur vi bor (antagligen inte).

På ett sätt ska det bli skönt med måndag. Det här ska bli en nyttig vecka med mycket plugg, bra mat, träning och massa vatten (och inget kaffe)! Ha en bra vecka!

Diss

Tokdissade Kåren ikväll. Smet iväg och käkade middag på stan i Västerås istället med Maria & Maria! Gott och mysigt! Har precis kommit hem. Imorgon är vi lediga o det ska bli helt underbart att få lägga upp dagen precis som man vill. Nyhetsmorgon, träna och sen städa iordning i lägenheten tills Petter kommer hem! Jag längtar så mycket!! Ska bli så skönt att han kommer hem. Nu ska jag koka te! Trevlig helg!!

Skohylla!!

Jag har köpt en skohylla! En alldeles jättefin vit skohylla. Tog den sista de hade kvar på Indiska. Den är nu fullproppad med skor (och då har jag inte ens ställt dit alla) och jag undrar lite hur Petter ska få plats med sina skor när han kommer hem? Kanske dags att göra en skorens.

Har varit på jättetrevligt kalas hos Widholms ikväll. Simon fyllde år idag! Grattis!! Kul att man har så nära till varandra nu! Sen jag kom hem därifrån har jag suttit och läst i min tjocka "Health promotion"-bok och tittat lite halvhjärtat på "The perfect man" (tjejfilm!). Imorgon har vi en föreläsning och sen ska vi prata ihop oss i gruppen om redovisningen på torsdag. Ska bli skönt att ha det gjort!

Ska försöka ta tag i och göra ett seriöst träningsschema snart. Antingen får jag helt enkelt ställa klockan supertidigt på morgonen, eller så får jag hitta nån tid under dagen då det funkar. Imorgon ska jag på spinning-intensiv 70 min. Kommer bli grymt skoj!

Har lite roliga grejer framöver att se fram emot. För mig är det nödvändigt med såna saker. Det gör hösten lite lättare att ta sig igenom. För hösten har en tendens att kännas väldigt grå och tung och jag brukar alltid drabbas av nån slags "hösttrötthet" och bara vilja ligga i sängen och sova (och det är ingen överdrift). I helgen som kommer ska jag vila och vara värd i kyrkan. Helgen efter det åker jag och mamma till Stockholm. Shoppa kläder, gå på Löplabbet och fika. Helgen efter det ska jag hälsa på Lina i Örebro fred-lörd. Helgen efter det fyller jag år! Ska visserligen jobba den helgen men lite kalas hinns det nog med.

Nu är det dags att lägga sig. God natt!

Tillbaka i stan

Nu är jag tillbaka i stan och i lägenheten igen! Skola tisd - fred. Imorgon ska vi börja förbereda en gruppredovisning. Tror att gruppen är helt okej så det blir nog bra. Sen sen seeen är det äntligen dags för ledig helg!:) och äntligen gå till kyrkan på söndag! Är ensam hemma hela veckan så kom gärna o hälsa på eller bjud ut mej på fika;) Snart ska jag göra kvällsfika och kolla på CSI newyork!

hits