Surf i Norge

Idag kom vi hem från några regniga, stormiga, blöta men ändå väldigt HÄRLIGA dagar i Norge med våra vänner Elina, Samuel och lilla Kima. Den lilla byn Hoddevik i Stadlandet är bland det vackraste jag har sett!! Höga berg som stupar rakt ner i ett turkosblått hav. Och överallt traskade små får eller kor omkring :) Bortsett från att vi har haft lite otur med vädret (trodde att tältet skulle blåsa bort en natt) har vi fått leka lite i vitvattnet och myst i tältet och haft det riktigt bra! Blev firad med lite sång på morgonen igår också på min 21 års dag :) Nu längtar vi ännu mer efter att få surfa i värmen i Australien!!

Imorgon börjar en ny vecka. Det är mycket skolarbete som ska göras! Puh! Och så ska vi fira Jocke i min klass 30 års dag. På fredag åker jag och mamma upp till Umeå för att fira mormors 75 års dag, och passa på att gå på Nike Club Event på IKSU i Umeå på söndag. Träning 8 timmar i sträck!! :)

När vi kommer hem dröjer det bara någon vecka innan det är dags att flytta! Det ska bli så otroligt härligt att flytta till lite större!!! Det ska bli så kul också att måla och göra iordning allting. Inspirationen flödar :)

Det är mkt på gång nu! Är nästan lite stressad. Men nu hänger i alla fall tvätten på tork, och snart ska det handlas och fixas iordning inför veckan. Sen ska vi bara slappa hemma i soffan framför en bra film med en varm kopp te, mmm!

Nu är den här!

Vissa dagar är det som om man bara flyger fram när man är ute och springer... flåset är lätt och benen liksom bara springer av sig själva. Idag var INTE en sån dag! Hjälp vad tungt det kändes!! Orkar ingenting. Inte träna, inte plugga, inte äta... bara sova. Härmed kan jag hälsa den årliga hösttröttheten välkommen (hrm, välkommen o välkommen vet jag inte iof)! Åtminstone påpeka att den är här. Det verkar inte spela någon roll att solen lyser och det är härligt krispig luft ute... den kommer ändå.

Annorlunda middag

Idag skulle vi ha ätit köttfärsbiffar och potatis till middag. Men när jag kom hem med tåget fick jag lust att göra köttfärspaj istället... och det fick jag minsann ångra för det blev snarare köttfärsröra än paj! Vet inte vad som hände. Det var som att pajdegen (som jag precis som vanligt förgräddade) sjönk ihop med köttfärsen... Hm. Jaja, vi fick plocka bort degen och äta "köttfärsgratäng" istället... lite GI har väl ingen dött av ;)

Fotbehandligen igår var helt underbar!! Det visade sig att hon som tog hand om mig hade sprungit mycket när hon var yngre och kunde en massa. Tydligen pronerar jag väldigt mkt och för att slippa blånaglar och ont i höften behöver jag inlägg eller bra skor med stöd för hålfoten. Fick numret till Vilstas idrottsklubb också ifall jag skulle få för mig att springa med dem där :) En annan lustig grej var att hon hade läst Folkhälsovetenskap i Västerås precis som jag! Så vi hade mkt att prata om under tiden hon tog bort 3 naglar (!!), masserade och pysslade om mina fötter. Mmm!

Imorgon ska vi jobba med grupparbete i miljömedicin hela dagen i Eskilstuna. Inte jätteroligt att lära sig, men roligt att kunna! Trivs så bra med min grupp, Maria och Maria!:)

Vilken dag!

Ja ni... lunch med Rebecka, långpromenad i solen och fotvård i eftermiddag - livet är hårt ;) Nej, men äntligen är det dags för mina fötter att få bli riktigt ompysslade. Konsultation, personlig, rådgivning, fotbad, behandling, och fotkräm. Och behandling av mina stackars blå tånaglar. Fötterna får ta en del stryk efter många mil i löparskorna.

Idag är jag hemma och pluggar på om nutrition och träning. Föreläsningen igår gick i 100km/h och det är mycket att läsa på idag för att ha en chans att hänga med. Ska också leta reda på hur människorna mår i Sundbyberg, hur miljön påverkar deras hälsa osv. Försöker inbilla mig själv att det är riktigt intressant :) och det ÄR det ju egentligen.

Nej.. hej och hå, tillbaka till studierna!

Stockholm Halvmarathon

Stockholm Halvmarathon igår! Vilken fest!!

När vi kom fram till Stockholm strax efter två gick vi till Kungsträdgården för att hämta nummerlapp och tidtagningschip. Därefter satte vi oss på en bänk i parken och åt mellis. Kaffe och macka. Solen ville  nästan tränga igenom molnen, och vi njöt! Sen drog vi oss mot slottet för att hitta min startgrupp och kolla  läget. Eftersom vi hade gott om tid på oss strosade vi runt i Gamla stan i väntan på starten som gick tio i fem. 

Det var ett skönt lopp från början till slut! Kroppen och flåset kändes lätt, och det fanns mer energi att ta av även när jag nått mållinjen på tiden 1:51:26. Firade med en middag och lite kaffe och glass på en restaurang innan vi begav oss hem till Eskilstuna igen! Klockan hann nog slå tolv innan jag, nöjd och glad, somnade.


Nu sitter jag och njuter av tystnaden i vår lägenhet. Mmm, vad gott det är med te och gröt på morgonen! :) Idag ska jag bara njuta av min prestation och försöka att inte tänka för mycket på kommande utmaningar, även om det är svårt att låta bli.

Snart är det dags för gudstjänst!! Adjöss!

Vi ska till NORGE

Helgen, onsdag-söndag, vecka 39 åker vi till Stadlandet och surfar med Elina och Samuel! :))

Efter en runda på stan...

Ser fram emot en Stockholmsdag på lördag! Mamma och pappa följer med den här gången och agerar hejaklack :) Banan går genom Norrmalm, Vasastan, Kungsholmen, Gamla stan och Södermalm. Startar vid slottet och slutar i Kungsträdgården. Tror att det blir en fin runda! Var just nere på Stadium och diskuterade skoköp. Eftersom jag sprungit i mina Asics i mer än ett år nu börjar det bli dags för nya. Men eftersom de är så sköna och insprungna skulle jag kunna köpa en ny sula istället... det är ju trots allt mest dämpningen som har tagit slut. Det betyder att jag istället för att kosta på mig ett par nya skor för över tusenlappen kan komma undan med lindriga två hundra kronor! Kanon :) Halvmaran ska dock springas med gamla skor OCH sulor. Vill inte ha några skavsår. Har äntligen hittat ett par snygga vinterskor också som inte ser ut som stora friluftskängor utan helt okej och smidiga! Hm. Spara, spara, spara.

Igår gick mina glasögon sönder. Det var bra för jag behövde en spark i baken så att jag blev tvungen att gå ner och beställa nytt glas! Hittade nya bågar också som jag letat efter jättelänge... de fanns inte i rätt färg och skulle ta några månader att få hem (vilket är bra med tanke på att glasögon inte är särskilt billigt, nu hinner jag kanske spara till det med).

Nej, nu ska jag marinera fläskfilé. Adjöss!

Älsklingstuna

Igår var en seg dag. Trött och frusen. Sov en lång stund när jag kom hem från skolan och vaknade yrvaket klockan fem! Gick och la mig tidigt på kvällen igen och sov som en sten hela natten. Skönt! Så idag är jag lite piggare. Har precis varit ute och sprungit längs ån med solen i ansiktet. Eskilstuna har sin charm! Älskade Älsklingstuna.


Pratade just med storebror i telefon en lång stund. Jättekul att höra hans röst! Det var så länge sen vi hördes! Men om några månader ses vi :)

Snart ska jag sätta igång och plugga på om kardiovaskulär träning och respirationssystemet... fram med den tunga, tjocka boken med bara en massa svåra engelska termer! Puhh. I eftermiddag ska vi börja med grupparbetet i Miljömedicin. Vi mjukstartar och tar det över en fika :)

Att cykla i spöregn...

... kan vara riktigt härligt! Speciellt när man blöt och vindbiten ställer sig i en riktigt varm dusch, för att sedan bara mysa med en kopp te och en god smörgås! Hann hem lagom tills det blev mörkt också.


Idag har varit en skön dag med plugg och fina vänner. Börjar nästan förstå mig på det här med muskelfysiologi... tror jag :) Nej, nu ska jag och Petter ta fram toastjärnet! Imorgon är det fredag, tjoho!

Why walk when you can run?

Precis hemkommen efter en lugn återhämtningsjogg. Sprang sista långpasset inför halvmaran igår, så nu ska det inte bli onödigt mycket träning fram tills dess. Benen kändes i alla fall lätta igår och flåset likaså. Skönt. Tänk vad två timmar kan gå snabbt ibland!! Särskilt när man får njuta av lite sol och fin natur under tiden.

Idag började Hälsa & miljö-kursen. Roligt att träffa klassen igen! Imorgon ska jag och Mariax2 äta lunch. Sen ska jag träffa Malina som åker till Spanien på lördag, kul!! Ska försöka hinna med att plugga lite också... Och sen är det helg! Härligt!

Hoppas på lite fint väder så att man kan suga ut det sista av sommarn! Snart kommer Petter hem från kyrkan, så jag ska ställa fram lite kvällsfika. Adjöss!

hits