Lite jul & nyårsbilder

               

Åre

Första dagen i Åre börjar lida mot sitt slut. Det har varit lite hårt i backen så vi är glada över våra nya skidor :) bytte till mina gamla en stund på eftermiddagen men det fladdrade så mkt att jag efter bara något åk åkte in och bytte igen! Imorgon ska vi åka kvällsåkning. Vi har varit lite rastlösa ikväll. Har varit runt på hotellet och letat efter en kortlek men inte hittat någon, så vi fick spela lite Orangino istället. Var en stund inne i Åre också och gick i affärer. Hittade en jättesnygg nikitaklänning som jag vill ha!! Trots att vi har haft mkt tid över till att slappa har jag inte suttit en sekund med mitt skolarbete. Nej... ska ta och rita en modell i illustrator nu över hur transporter påverkar hälsan... 

   

Fixardag

Efter en härlig julhelg är det snart dags för Åre! Idag är en riktig fixardag. Har varit på stan och köpt niveakräm, hjälm åt mig på personalrabatt och nedprutade skidor åt Petter. Vi är nöjda och glada. Fridéns kom förbi en stund i lägenheten också. Nu har vi landat i Helgarö en stund och blivit bjudna på mat. Petter springer runt och letar underställ och skidstrumpor för fullt. Ska snart iväg till Ostra och packa in mina skidor och grejer. Ibland önskar man att vi hade haft ett förråd så att vi slapp sprida ut våra saker överallt :)

Återkommer med lite jul och nyårsbilder sen!

God jul!

Vi är på semester, i vår egen stad. Har inte sovit hemma på några dagar utan bara varit ute på landet! Vår första jul tillsammans :) mysigt!

Har inte skickat ett ända julkort i år... julkortsångesten fick mig i alla fall att ta tag i bröllops tack korten! Har suttit och pysslat en lång stund, och ändå är inte ens hälften klara. Puh. Snart har vi varit gifta i ett halvår... tiden går snabbt.

Imorgon är det julafton och vi kommer att vakna och äta julfrukost hemma hos mamma och pappa. Julpromenad, Settlers och julbord. Efter Kalle åker vi till Helgarö över kvällen och natten. Julklappsöppning och Karl Bertils jul.

På söndag åker vi till Åre. Det blir som en liten mini-bröllopsresa eftersom vi började jobba direkt veckan efter bröllopet. Ska bli superkul att åka iväg och leka av sig!! Åh!! Jag längtar!

God jul & gott nytt år på er!
Malin

Hemtentaplugg

Mysig kväll igår tillsammans med Hannah, Simon, Manne, Elina & Samuel. Åt tomtegröt och spelade Orangino hela kvällen! Blev många roliga diskussioner... man lär känna både sig själv och andra lite bättre!:)

Eftersom jag inte satte igång med tentan igår måste jag göra det idag... begreppen hållbar utveckling, ekologiska fotavtryck, ppp-principen och "Fair Trade" ska redas ut. Målet idag får nog bli att läsa in sig lite mer i ämnet och lägga upp nått slags schema på hur jag ska få nånting gjort. Petter är inte hemma så jag ska åka ut till Ostra och sitta där och jobba, kan vara skönt att ha nån att bolla lite tankar med.

Ska ge mig ut och springa en runda runt Sundbyholm också har jag tänkt... det var så länge sen jag sprang där ute nu. Behöver lite frisk luft i lungorna och se nånting annat än stan...  har ju precis läst om i skolan hur viktigt det är för hälsan med just miljö - och naturupplevelser ;) mm.

Ikväll ska vi på julfest på Alive.. tjoho :) God jul!

Egen tid

God morgon!

Första dagen på mitt "jullov" och jag har gått upp tidigt ändå bara för att få lite egen äta-mysig-frukost-framför-tvn-tid. Gott om tid på morgonen är guld värt. Ska iväg och träna snart och sen äta lunch med mamma! Idag läggs hemtentan upp på nätet och jag har tänkt att jag ska vara duktig och sätta igång redan ikväll för att med gott samvete kunna ignorera den helt under julen.

Bara fem dagar kvar till självaste julafton!! Vi kommer att vara hela familjen samlad hemma hos mamma och pappa på förmiddagen.. det är inte så ofta det händer så det ska bli så mysigt att umgås allihop! På eftermiddagen och kvällen ska vi fira i Helgarö. En bra deal tycker jag. Det blir annorlunda men roligt att ta del av någon annans traditioner. På tal om traditioner så vägrar Petter att se Grinchen (för mig är den tradition) tillsammans med mig. Tur att jag har en syster som gärna äter frukost och kollar på den stulna julen på måndag morgon :)

Just ja, vi har nya spisplattor!! Nu kan vi också laga mat på en kvart om vi vill :) Har suckat många gånger den här hösten över att en så enkel rätt som pasta och köttfärssås tar en hel evighet när man bara har en platta! Nu är jag glad och nöjd :)

Nu ska vi slänga in en tvätt! Vi har ett helt berg som väntar...

Vilodag

God morgon!

Igår blev vi klara med grupparbetet om kulturell jämlikhet!! Efter ett träningspass på Forever och lite lunch la jag mig i sängen och "vilade" en stund. Sov i tre timmar tills Petter kom hem från jobbet. Skönt!!

Åt sallad på Phoenix (ingen höjdare) och bowlade med klassen på kvällen! Jag kom sist. Haha, ingen överraskning! Roligt att umgås lite med klassen utanför skolan!

Jag och Petter bestämde oss för att ta lite sovmorgon idag, ända till nio sov vi. Trots att jag borde ha tagit igen en massa förlorad sömn nu känner jag mig ändå inte pigg. Kanske kommer igång när sen när jag kommer ut och får lite frisk luft! En promenad kanske vore bra.

Idag är mitt ända måste att förbereda mig inför redovisningen imorgon. En riktig vilodag. Ska gå ner på stan och köpa de sista julklapparna jag har kvar och fixa med lite småsaker :) sen ska jag träna lite på Friskis... lyx att kunna variera.

Ha en bra dag!!

Helgen

Den här helgen har...

- jag och mamma lagat mat, kollat på Idol och druckit glögg
- vi (som i jag och petter) handlat några julklappar
- vi sjungit på refuel, blev lyckat
- vi varit i Helgarö och ätit varma mackor och skrattat åt roliga filmklipp på youtube
- jag sjungit på gudstjänst
- vi kollat på ett luciatåg (som sjöng hellre än bra) i mysiga Sundby kyrka
- jag diskat sophinken i duschen & skurat ur sopskåpet.. blää

Ikväll väntar en bra film och lite kvällsfika...

Jaaa

Jaaa... jag klarade tentan!!! 75p av 78 möjliga! :D Nu slipper jag vara nervös och kan släppa det! Ska bli så skönt att bli klar med det här grupparbetet vi jobbar med nu och sätta tänderna i hemtentan... fick böckerna idag! 

Det här är en mycket bra dag. Sovmorgon till halv åtta imorse. Har varit ute och sprungit, ätit lunch och druckit kaffe med Anton och Petter. Ska snart iväg och köra Muskel step (har aldrig kört det förut.. ser framför mig hur musklerna dansar utanpå kroppen hehe, blir kul). Ikväll ska vi till Raw och äta gratis tacos och sen ska jag och Petter öva inför lovsången på lördag... 

Nej, nu måste jag packa träningsväskan... Trevlig kväll!

Hemmakväll

Den här morgonen började inte riktigt som den skulle. Vaknade med huvudvärk i en iskall lägenhet för att jag glömde stänga fönstret igår när jag skulle vädra. Sen spillde jag fil över köksgolvet och kokade äcklig bovetegröt (havregrynen var slut) som jag fick slänga... blev fruktsallad till frukost istället, det var ett + i alla fall. Riktigt gott :)

Har haft huvudvärk i en vecka och tänkt att det är spänningshuvudvärk som kanske går över när jag tränar. Nu har jag tränat och tränat... men inte blivit av med huvudvärken! Blir ingen träning ikväll, för att inte väcka liv i någon förkylning. Dricker mitt nya supergoda gröna te och tittar på Bonden istället.

Bra föreläsning idag om jämlikhet och jämställdhet. Ska ta och renskriva lite på datorn och försöka strukturera upp det hela lite. Har en massa anteckningar som kanske skulle vara bra att renskriva egentligen... kvällens projekt :) 

Ska bowla och äta middag med klassen på tisdag som en liten julavslutning. Diskussionerna om matställe har gått från Grappa till American pizza till Corner... typ.. haha! Äh... det är sällskapet som räknas! Sparar man dessutom några kronor är jag bara glad :)



Nytt nytt nytt

Både jag och Petter hade svårt att sova i natt. Är helt slut i huvudet idag.

Dagen igår började på Bolinder där vi åt (gratis) frukost :) mysigt! Sen hämtade mamma och pappa upp mig och åkte hem till Lina i Örebro på lite fika. Gick på julmarknad, åt middag och shoppade på Ikea. 

Nu har vi äntligen fått lite ljust här i lägenheten!! Vi bytte ut lampan som satt mitt i rummet, som man inte såg någon skillnad på om den var tänd eller släckt, mot en lampa med 5 st spots. Härligt! Bytte också ut vårt nötta och lite trasiga porslin mot nytt och fräscht. Ny matta också... och nya glas :) 

Idag är jag "ledig". Ska sitta en stund och plugga, men först ska jag ner på stan och fixa en julklapp :) Tänk, bara två veckor kvar till jul!!! Måste se till att få tag på Grinchen på dvd... ingen jul utan Grinchen :)



Önskelista

Här familjen, här kommer min önskelista :)

Hörlurar (små snäckor)
Teburk
Löparstrumpor
Gott te (grönt eller rött)
Hårnålar
Visp (inte ballong)
Liten termos
Taggig massageboll, Casall, finns på Stadium
Usb - koppuppvärmare
Äggkokare
Nyöversatt bibel
Bok "En shopaholic i New York"
Reflexband, Stadium
Dagbok
Underställ
Skidstrumpor

Kylskåpsrensning

Ikväll har vi varit och storhandlat och rensat ur kylskåpet. Läskigt när det gömmer sig sånt man har glömt utgångsdatumet på i kylen. Det gjorde lite ont att behöva slänga en massa saker. I skolan pratar vi miljö just nu. Vi slänger ungefär 100 kg / person i Sverige varje år! Skulle resten av världen ta efter våra levnadsvanor skulle vi behöva hela fyra jordklot!! Även om man inte alltid lever som man önskar, är första steget att bli lite medveten... nyttig kurs med andra ord! Brukar inte ge några nyårslöften, men i år kanske det borde vara att bli lite mer miljövänlig.

Har varit i skolan på förmiddagen idag, sen suttit hemma och skrivit om hållbar utveckling, den kulturella dimensionen och jämlikhet. Vet egentligen inte exakt vad det handlar om än, men det klarnar mer och mer. Tog en liten promenad till Forever och tränade också innan vi åkte ut till Ostra och blev bjudna på middag. Bra dag :)

Imorgon är det fredag. Äntligen helg!! Ikeashopping och julmarknad :) mysigt!
Nu ska jag sooova... mm, jag är så trött.

1 december

Idag dricker jag julte och slår in julklappar... just det, OCH lyssnar på julmusik :) Härligt med en ledig dag!


hits