Hemma i Ostra

Sover över hemma hos mamma och pappa tills imorgon. Petter är på väg till Avesta där han ska jobba den här veckan. Ska sova i mitt "gamla" rum i nybäddade lakan. Det är så tyst här. Inga bilar eller högljudda människor utanför på gatan. Frisk luft. Tog en långpromenad efter middagen. Jag saknar att ha så här nära till naturen! Ska vara här imorgon och plugga. Först sova länge, äta frukost (från ett fullt kylskåp) och springa en lång runda i nya skorna. Mysigt att vara här.

Struntar i att lägga upp bilder på bloggen. Bilder kommer i fortsättningen att finnas på bilddagboken!


The bucket list

Igår var jag lite sådär halvledig. Har inte varit helt ledig sen innan bröllopet tror jag. Skrev på min artikelgranskning halva dagen och sen köpte jag en superstor godispåse och åt upp allt på en gång!! Pratade om det på jobbet idag. Verkar som ett ganska vanligt fenomen :) Unikt med dom som kan ha kvar godis i sin påse under en veckas tid, som t.ex. min syster!

På kvällen köpte vi pizza (till Petter) och sushi (till mig), hyrde film och slappade i soffan hela kvällen. Hyrde "The bucket list" med Jack Nicholson och Morgan Freeman. Handlade om två äldre män som fått diagnosen cancer och fått veta att de har högst ett år kvar att leva. Hur som helst så började dom skriva en lista med saker dom ville göra innan dom dog. Allt från att hoppa fallskärm till att skratta tills man gråter, och så började dom att pricka av listan. Kanonfilm, värd att se!

När filmen var slut och vi hade suttit ett tag och småpratat kom vi på att vi skulle skriva en egen "bucket list". Saker vi vill göra tillsammans. Ett jättebra sätt att se till att saker blir av. Först och främst är det roligt att sitta och komma på allt man vill göra, sortera upp sina drömmar. Sen är ju så klart själva grejen att faktiskt GÖRA det man har skrivit upp. Men det finns också någon slags charm i att kunna pricka av och tänka tillbaka! Jag är nog lite förälskad i listor.

Köpte Asicsskorna idag på jobbet! Ska ta en långpromenad nu och provgå :) Trevlig kväll!


Folkhälsotänk...

Börjar inse att mitt stora samtalsämne den här hösten (och kanske de kommande tre åren) kommer att handla om hälsa på olika nivåer! Man blir säkert lite insnöad sådär när man pluggar och verkligen läser in sig på ett område. Så, pratar jag för mycket hälsa - säg till!! :)

Är du redan trött på det så föreslår jag att du slutar läsa nu...

Har haft hemstudier idag och har läst en massa om folkhälsoarbetet ur ett historiskt perspektiv. Väldigt intressant. Lite om medicin vs. förebyggande insatser, hur Sverige har sett ut sen 1750 talet och framåt. Epidemier, infektionssjukdomar, välfärdssjukdomar och samsjukdomar. Hälsan som en produkt. Individens eller samhällets ansvar? En massa intressant som ska fastna i hjärnan.

Är hemma hos mamma och pappa nu. Tvättar och pluggar. Pappa ska hjälpa mig att läsa igenom min artikel när han kommer hem. Den är på engelska så det kan vara skönt att nån annan läser den också, för att se om man har förstått den likadant! Som jag förstår är det iaf en artikel om en undersökning som har gjorts i ett antal länder i Europa om hur mycket tonåringar motionerar och tittar på tv varje dag! Intressant.

Fortfarande lite nervös dock för hur det här ska gå. Nu ska jag tvätta!

Senare: Blir inget ledigt i alla fall! Helgen kommer att gå åt till jobb på Stadium och till att skriva klart arbetet. Imorgonkväll ska vi mysa och "bara vara" så gott vi kan. Jag får hålla ut till nästa (förhoppningsvis) lediga helg... puh...

Snart är jag ledig!

SNART har jag min första helt lediga dag på hur länge sen som helst!! På lördag ska jag inte göra nånting viktigt alls. Inte plugga, inte jobba, inte städa... :) tror att det behövs såna dagar, och just den här dagen har jag längtat efter länge. Trivs bra både på Stadium och på skolan men man behöver koppla bort allt ibland tror jag. Ikväll ska jag läsa lite litteratur & renskriva anteckningar och imorgon ska jag försöka bli klar med en uppgift (artikelgranskning) om fysisk hälsa. Ska hinna iväg och träna också... har inte riktigt fått in några bra rutiner än... är van att träna på mornarna men nu börjar jag istället tidigt och slutar tidigt på dagarna så det är dags att ställa om träningsklockan lite! Ska sätta igång med renskrivningen...


Plugg...

Har precis tagit mig igenom 29 sidor ur "Forskningsmetodikens grunder - att planera, genomföra och rapportera en undersökning". Det är bara att vänja sig vid att läsa helt enkelt. Blir nytt. Just nu är det en massa begrepp och ord jag inte förstår men jag hoppas på lite mer klarhet imorgon på föreläsningen! Föreläsningen idag kändes intressant. Hoppas att jag ska klara av allt plugg bara! Fortfarande 2 böcker jag inte fått tag på. Hoppas att dom finns på Akademibokhandeln i Västerås.

Vi är en liten klass på bara 21 stycken varav typ 3 är killar. Känns skönt att inte ha så många att lära känna och pressen på att vara med på alla rookie grejer minskar! Ska försöka koncentrera mig på uppgifterna istället. Känns som att man hinner prata och lära känna de flesta ändå eftersom vi är så få!

Imorgonkväll ska jag hem till mamma och baka. Ska göra en stor sats och frysa in så att det räcker länge! Testa nya assistenten från mormor & morfar ska jag göra också :) Ska få våran första uppgift imorgon... en artikelgranskning på engelska. Ska försöka göra klart den så snabbt som möjligt! Hej o hå. Hoppas att jag klarar det här.

Skolstart imorgon!

Sista jobbdagen idag innan skolstarten imorgon! Har längtat efter den här dagen hela veckan men när jag slutade och cyklade hem från Tuna Park kändes det lite tråkigt på nått sett... Men nu kommer jag att jobba 1 helg i månaden och rycka in lite extra när det behövs.. Tror att det blir alldeles lagom! Provade ut löparskor (Asics) idag under rasten som jag ska gå tillbaka och köpa på tisdag! Perfekt! Sen blir det ett till par i höst från Löplabbet.

Imorgon börjar jag skolan. Jag och Maria ska göra sällskap dit... skönt att inte vara ensam och virra runt första dagen! Första skoldagen brukar alltid vara lite pirrig och nervös. När jag kommer hem ska jag köpa böckerna som jag har kvar, sen ska vi ut till Ostra och grilla med mamma & pappa, Anton & Kate och Lina och hennes kompisar från Canada. Hoppas på lika fint väder som idag!

Pappa och Petter satte upp hyllan över tv:n här hemma igår! Kanonsnyggt blev det! Perfekt med lite extra förvaringsyta. Fixade lite med belysningen också så att det inte skulle kännas så mörkt och lummigt. Spots är bäst.

Nu ska jag bara slappa i soffan resten av kvällen & ladda inför nästa vecka. Trevlig kväll!

Jaaaaaaaa

Ikväll kommer Petter hem! Jaaaa!!!!! :) Va skönt det ska bli att inte vara ensam. Jag är så beroende av att ha nån eller några omkring mig hela tiden. Har dock varit riktigt intensivt på jobbet den här veckan så jag har inte hunnit tänka så mycket (skönt). Igårkväll var Julia här... vi köpte godis och kollade på film! Sen sa vi hejdå till varann för ett ganska långt tag... hon flyttar till Växsjö på söndag och börjar plugga! Jobbigt med hejdå. Snart kommer mamma hit... vi ska äta lunch innan jag börjar jobba! Mysigt!!! & behövligt med lite mamma-tid.

Imorse har jag varit och tränat... skönt avstressande... hade tänkt fixa mina böcker också till skolan (som börjar på måndag!!!) men det blev för mycket. Imorgon eller på söndag ska det bli gjort. Dubbelkolla CSN också så att jag kan släppa det.

Nu ska jag städa undan lite...

Kan inte sova!



Borde verkligen sova egentligen! Är trött men samtidigt klarvaken. Känner mig för första gången på väldigt länge väldigt ensam! Alltså jobbigt ensam. Petter är i Mullsjö och fotar skolklasser och kommer hem på fredagkväll. Lång dag på jobbet imorgon med mycket att göra... så jag hoppas att jag kan somna nästa gång jag länger mig på kudden! Idag när jag gick på lunch stod det en stor blomma på bordet från personalen på Stadium som ett grattis till bröllopet.. tack snälla ni!

Har varit hemma hos mamma o pappa en sväng, skrivit ut lite papper inför skolstarten på måndag och ätit kvällsfika! Och nu har jag försökt sova men inte lyckats... känner mig så liten och ensam! Antar att det tar ett tag att vänja sig vid att vara själv...

Hoppas att dagen imorgon går snabbt! Godnatt och sov gott...

Bilder!

Har lagt upp bilder från bröllopet nu på bergmalin.bilddagboken.se! Tänk att det redan har gått mer än en vecka!!

Igårkväll var Hannah, Simon och Manne på besök, och Anton en liten stund. Roligt att få bjuda hem vänner, när vi tidigare mest har blivit bortbjudna. Edvin & Viktor kom hit imorse också innan de skulle till skolan, och nu är dom här igen :) Roligt!

Jag och Petter har fixat med lite saker nu på förmiddagen. Köpt kuvert och frimärken, postat brev, hämtat ut boxern osv! Duktigt av oss tycker jag :) Har tränat imorse också! Skönt att komma igång igen.

Nu ska jag göra lite lunch innan jag ska iväg och jobba!

Norrland

Hjälparns vilken hemlängtan jag har nu! Efter en massa kalasande och ett ständigt skramlande i kaffekopparna känner jag mig ganska mätt på Norrland för den här gången. Morfar fyllde 80 år i onsdags så då var det kalas med vänner till dom och vi släkten. Vi servade så gott vi kunde. Som present av oss fick han en resa till Svansele där vi gick på nån slags vildmarksutställning så där var vi hela dagen igår. Idag har vi varit på en liten butik i Tavelsjö och sen spelat minigolf. Trevligt, men nu vill jag hem!!! Längtar efter Petter och efter mitt eget.

På söndag börjar jag jobba... söndag till söndag, och sen börjar skolan på måndag! Puh! Allt går i ett. Har inte haft en dag sen bröllopet att bara tänka och vara ensamma. Men så är det!

Nu ska vi testa nya grillen som mormor hade köpt! Bye

Ensamt.

Ensam hemma. Ska snart åka och jobba (vill inte!!!). Det är mycket som snurrar i huvudet så vi får se vad det här blir för dag! Imorgon åker jag till Umeå för att fira morfars 80 års dag. Ska bli bli roligt! Inte lika roligt att packa. Svårt när man knappt har koll på vart grejerna finns. Jaja... ha en bra dag! Hejdå.

TACK

Finner inga ord som kan beskriva hur glada vi är över alla våra fina vänner! Vi är så tacksamma för att ni gjorde våran bröllopsdag igår så BRA som den bara kunde bli!!! Önskar att vi hade hunnit prata lite mer med var och en av er men ni är så välkomna att hälsa på oss i våran lilla pluttlägenhet :)

Ska lägga upp lite bilder så småningom på min bilddagbok, bergmalin.bilddagboken.se. Tog ni bilder igår vore det också jätteroligt om ni ville skicka lite till oss också!! :)

TACK är det ända ordet jag kan få fram... ni är så fina!


2 dagar kvar!!!

Trött, sliten och förkyld är jag. Kunde inte sova förns kl.4 i natt och hade helt ont i kroppen när jag vaknade. Hm! Men jag försöker hålla mig så pigg som möjligt till på lördag. Chi San, alvedon och massor med vatten. På söndag kommer jag vara helt deckad. Sen är det upp på måndag och jobba! Petter åker till Sthlm och hämtar skolfotobilen och jag till Stadium för att jobba långpass. Men så är det, och lördagen kommer att bli superbra oavsett!

Familjen Berg var här igår och grillade. Mysigt! Sen vek vi servetter och fixade. Det kommer bli så fint :) Idag har jag mest packning på min lista. Packa till lägenheten och packa till mormor & morfar. Åker dit på tisdag för att fira morfars 80 års dag! Och dom kommer hit idag. Anton är och hämtar dom på flygplatsen nu!

I söndags hade jag min möhippa!:) Blev kidnappad hemma i Ostra och sen tog dom mig till Bolinder Hotel för att äta frukost. mmm det bästa jag vet! Blev omstylad till fantomen och blev skjussad till Ica Maxi där jag fick sitta i en kundvagn och be män att skjussa mig till olika varor... typ tamponger, korv, babyolja osv. Sen åkte vi in till stan och jag fick blanda mitt eget te på Kahls!!! Så roligt!! Fick med mig hur mycket te som helst! Åt lunch på Waynes innan jag tog mig an mina nästa uppdrag på Tunapark. Klippa kalsonglappar och måla självporträtt. Fick endast 5 st kalsonglappar (varav 2 st inne på Stadium) och 5 kr för självporträtten. Hoppade studsmatta också med sån där sele och sjöng "I believe I can fly". Var på Parken Zoo också där jag smälte in ganska bra. Fick rita hjärtan på folks händer och åka karuseller. SEN väntade min belöning :) 1 timmes (!!!) massage av Karin och en massa gott fika.. frukt, kex och mackor med massa pålägg! Är så glad och tacksam för alla som ställde upp och gav mig en riktigt rolig och pinsam möhippa!

Det blev mycket text! Nu ska jag sluta. Adjöss

Lite av sommar 08

                  

hits