Känslan av att vara klar...

... är otroligt härlig! Att nästan vara klar är inte lika härligt, men nära inpå. I kväll är jag så där "nästan klar". Har redovisat b-uppsatsen och opponerat idag och nu återstår bara lite små kompletteringar. Men det skjuter jag på tills på måndag och tar ut sommarlovet lite i förskott!:) Har precis kommit hem från skolan och spinningen, ätit lite mat och tagit en dusch. Nu väntar en kopp te och en filt i soffan. Regn och rusk utanför fönstret är perfekt film-väder!

I helgen är det bullbak, leda lovsång och springa långrunda som gäller! Tjohej! 

Sommar utanför fönstret

Har suttit inne hela dagen, förutom en promenad till och från Forever och Hemköp, trots att solen skiner och det är riktigt somrigt utanför. Försöker förbereda mig lite inför torsdagen då jag ska opponera och redovisa min uppsats, men det är svårt att få något gjort idag...

2 mils rundan gick över förväntan igår. 102:48 minuter tog det och förutom en blå tånagel och några skavsår kändes det bra. Fick årets första, "osnygga", solbränna också. Skär som en gris med vita sträck efter linne och ipod :) 

Sa hej då till storebror och Kate igår kväll. Nästa gång vi ses blir i Australien över jul och nyår! Konstigt. Men väldigt kul att resa dit :) Som tur är kommer storasyster hem om bara någon månad!! 

Nu ska jag skriva klart mina stödord och städa lite inför tjejkvällen imorgon :)

Lördagsstatus

Malin Berg äter jordgubbar med mjölk framför Hundtricket och laddar inför 2 mils rundan imorgon :)

Ledig dag

Ledig dag idag. Det gillar vi. Cyklade till Ostra och lånade en bil för att åka en sväng ut på landet och titta efter fina fotoställen till på lördag då Petter ska fota Maria och Jocke som gifter sig. Det blev en mysig liten tur. Stannade i Strängnäs och köpte glass vid hamnen som var så stora att vi var tvungna att slänga hälften! :) Gjorde ett stopp vid "vår kyrka" i Fogdö också och vid Petters gamla skola som han gick i när han var liten. Det sista stoppet gjorde vi i Helgarö. Nu är vi hos mamma och pappa igen. Jag har varit ute och sprungit och nu ska vi äta lite med brorsan och Kate som flyttar till Australien på tisdag!:( Sen ska vi cykla hem igen och sätta oss i bastun tänkte vi! Imorgon ska vi till Västerås och gå lite på stan... jag ska visa skolan tänkte jag o lite så. Trevlig kväll och kristihimmelsfärd!

Här hamnade glassen tillslut... :)


Pluggeliplugg

Börjar nästan tro att den här uppsatsen kommer att gå vägen ändå! Har läst på och skrivit om Borg-RPE-skalan idag, och känner att jag helt plötsligt har nånting att komma med i avsnittet om förebyggande insatser. Hurra!!

Åt lunch med mamma på P2 idag. I övrigt har hela den här dagen gått åt till plugg vilket fortsättningen av den här kvällen också kommer att göra. Ser fram emot att vara klar på tisdag och fira lite, i förskott (redovisningen och domen återstår ju), med klassen! Heja oss!!

Picknick

Har just ätit mellanmål, sett en stund på Vänner och ska snart iväg på spinning. Jag vet... fy skäms att träna inne när solen lyser, men behöver nån som skriker på mig lite för annars skulle jag nog inte orka idag! Ikväll ska vi hem till Widholms och vara barnvakt till lilla Manne medan de firar bröllopsdag! Grattis Hannah och Simon!! Tänk va åren går fort! 

Igår fikade jag med tjejerna i Rothofsparken. Första picknicken i år! Väldigt mysigt var det. Hannah hade med sig termos och fika som hon hade bakat och bjöd oss andra på. Mumsigt :)

Hej så länge! 

Återhämtning

Igår var en riktigt trött dag. När jag kom hem från Västerås slängde jag mig i sängen och låg kvar i nästan två timmar. Orkade inte göra något på hela dagen förutom lite skrivande på uppsatsen. Fick veta att jag fick godkänt på den sista tentan också så nu har jag klarat alla tentor det här första året!!! Känns väldigt skönt. Blev en tidig kväll också. Somnade nog strax efter halv tio. Nu borde jag snart vara utvilad tycker jag! Fortsätter praktisera "vila och återhämtning" idag (vilket jag för övrigt skriver om i min uppsats) med att ångbasta efter "functional moves" på lunchen... gött! 

Nu ska jag fortsätta översätta en vetenskaplig artikel som handlar om de främsta återhämtningsåtgärderna; kost och dryck, sömn och vila, muskulär och mental avspänning + nedmjukning och stretchning. Adjöss!

Storstädningsrush!

Sov ända till kvart över tio igår. Det är det längsta jag sovit sen i julas... annandagen tror jag bestämt. Sen satte vi igång med en riktig storstädningsrush. Det var nog tur att jag var utvilad, för varenda vrå skulle dammas, skuras, putsas och piffas. Va skönt det är när det är gjort! Vi har levt i en riktigt råttbo ett tag. Sunkigt och stökigt. Så där så att det inte känns som att det är någon idé att plocka undan efter sig, för det märks ändå inte. Nu är det iaf fint och jag ser fram emot att komma hem idag till en lägenhet som luktar citronrengöringsmedel. Är i Västerås och väntar på att ha möte med min handledare. Sen måste jag skynda mig hem och skrivaaa... bara en vecka kvar tills allt ska vara klart! Puh! 

16 snart 21?

Var hos optikern idag. Eftersom mina linser kommer att kosta en hel del, var min optiker väldigt noggrann med att säga saker som "nu får du städa och hjälpa mamma för att ha råd med det här" eller "vet mamma om att det kommer att kosta så här mycket?". Hon skrev till och med en lapp för att mamma skulle få all information om det vi hade bestämt. När jag berättade att jag hade flyttat hemifrån och att jag skulle stå får kostnaderna själv lät hon lite chockad och sa "Men oj! Redan vid 16 års ålder?? Det var bra gjort!"... "Hrrrm... jag är 20" pep jag fram. Hade jag sagt att jag var gift hade hon väl svimmat. Jag är iof inte så förvånad när jag fortfarande får betala halv på bussen, och när min frisör frågar vilket gymnasie jag går på eller om jag hittat någon studentklänning än... men 16 är väl att ta i?! Haha... skyller på att optikern måste haft dålig syn eller nått! :)

Varför så trött!?

Åh vad jag känner mig trött. Nästan så där så att man undrar om man börjar bli sjuk? Helt slut i kroppen. Benen kändes som bly igår när jag var ute och sprang. Kanske är det vädret också som gör att man blir lite hängig. Ska försöka lägga mig tidigt ikväll... åh... längtar redan tills man får burra ner sig under täcket. Men dagen har bara börjat! Snart ska jag till skolan och sätta mig och skriva lite på uppsatsen. Sen ska jag och mamma fika. Ska bli gott med en stor krämig latte. Det kan jag behöva! Ikväll är det tjejkväll också, mysigt :) Adjöss!



Grillning i Sundbyholm

                   

hits