Happy valborg!

Idag har jag fikat med Rebecka på Espresso House och köpt en femårs dagbok, ska bli roligt att börja fylla i. Petter kommer hem vid lunch så vi ska ut och cykla i Vilstaskogen. Ikväll ska vi hem till Karin och grilla. Härlig dag! Nu ska jag passa på att läsa igenom en bok som kan vara användbar till b-uppsatsen innan Petter kommer hem. Ha en fin valborg!

Recept

Igår hade vi tjejkväll hemma hos Hannah. Det var mysigt! Jag är verkligen glad över våran nya "tradition" med tjejkväll varje tisdag! Nästa tisdag ska vi byta recept. Har varit ledig idag så jag har suttit och bläddrat lite i mina recept och insett att det inte är mkt jag faktiskt testat att göra. Det mesta lagar jag "efter behag" som farbror Melker skulle ha sagt. Tänkte tjuvstarta lite och ge er ett recept på en kyckligsallad som jag brukar göra (efter behag). Nu vet jag inte exakt hur många personer det här räcker till, men kycklingen räcker säkert till ungefär 5 personer.

Du behöver:
Quinoa
ca 400 g kyckling
Färsk bladspenat
Körsbärstomater
1 avokado
Sockerärter 
Creme fraiche eller turkisk yoghurt
1 lime
Honung
2 vitlöksklyftor
Sambal oelek
 Salt
Olivolja

Gör så här:
Börja med att koka quinoan enligt anvisningar på paketet (smidigt att ha färdigt i kylskåpet så går det snabbt).  Skär kycklingen i mindre bitar och salta lätt. Fräs sedan i en stekpanna med olivolja, vitlök och ca en knivsudd sambal oelek.  Skölj och tvätta 1 lime noggrant. Riv skalet med ett rivjärn och blanda med yoghurt, ca 1/4 limesaft och ringla lite honung över. Skölj spenaten, sockerärterna och tomaterna. Dela avokadon i mindre bitar. Blanda med kycklingen och quinoan! KLART! =)

Att göra-lista

Idag ska jag...

- Leta information till b-uppsatsen och försöka bestämma mig för vad jag ska skriva om. Nu har man ju chansen att skriva om i princip vad som helst.

- Sortera papper och sätta in i pärmar. Började igår, men måste nog fortsätta idag för det är en hel del papper man samlar på sig.

- Beställa böcker.

- Bestämma mig för vilka bågar jag ska köpa och hämta ut linser.

- Sova. Det är som att luften går ur en när man blivit klar med en kurs.

- Träna.

- Laga mat och göra matlådor. 

Glasögon omröstning:)

    
Okej vänner, nu får ni rösta på vilka bågar jag borde köpa så att jag kan bestämma mig tills på måndag. Nörd eller advokat?

Like an artist...

"Like an artist, a program planner who grounds health interventions in theory creates innovative ways to address specific circumstances. He or she does not depend on a "paint-bynumbers" approach, re-hashing stale ideas, but uses a palette of behavior theories, skillfully applying them to develop unique, tailored solutions to problems."

Det här med hälsokommunikation låter ju rätt vackert ändå ;)

(o)inspiration

Vääldigt oinspirerande att sitta inne när Eskilstuna bjuder på strålande vårväder utanför fönstret. Blir nog en sväng runt Vilsta i eftermiddag i alla fall... måste börja springa lite nu för att vara fit till halvmaran i slutet av sommaren. Det är visst samma sak att  träna en viss sak för att jag måste/vill ta mig runt halvmaran med båda benen i behåll, som när jag måste plugga in något för att klara tentan. Det ÄR egentligen jättekul, men bara för att jag har lite tidspress har löpningen fått ge vika för andra mer inspirerande och kravlösa träningsformer för tillfället! Det fina vädret gör i alla fall att det är mer värt att ge sig ut och springa än att stänga in sig på Forever. Tack solen! :)

Var ute och cyklade igår i skogen i Vilsta. Har köpt hjälm nu, så att vi stå på lite hårdare! Det var riktigt härligt! Och jobbigt :) Varenda muskel har fått sig en omgång!

Har förresten just varit och fikat och sett världens sötaste lilla kille, Max! :) Marias lilla knodd!

Tentaplugg

Så är man återigen tillbaks i datasalen på MDH, eftersom datorn där hemma har kraschat, och ska sätta igång med tentaplugget. Känns lite segstartat idag! Det var riktigt svårt att ta sig upp imorse. Vi låg kvar i hela 45 minuter när klockan hade ringt. Vilket ämne som helst, hur roligt det än är, blir jobbigt när man måste prenta in det under tidspress. Ne, nu måste jag sätta igång... "Åh va kul det ska bli att läsa om tillämpbara modeller och teorier för hälsoupplysning idag!" :)

Solsken!

God morgon!

Solen skiner och vi ska snart ge oss ut och cykla en riktigt lång runda!! Ska förhoppningsvis komma i ordning lite här hemma också efter Kittelfjällsresan. Tre dagar härlig skidåkning i sol och "sorbésnö" =)

Har en del skolarbete att ta tag i under helgen också. Redovisning av vår projektskiss "Let's go" på måndag och tenta i hälsofrämjande arbete på fredag. Dessutom kraschade datorn i Kittelfjäll, så det blir lite extrajobb. Petter satt hela dagen igår och lyckades rädda mitt skolarbete, puuhhh! Men vi har fortfarande ingen dator (Carro, du får tillbaka din idag!) hemma. 

Nu ska jag väcka Petter!






Tiden flyger iväg

Vet inte vart tiden flugit iväg den här veckan!! Fullt upp! 

Jag och Maria har jobbat på bra med projektet så imorgon blir vi klara, en vecka före sista inlämningsdag, och går på påsklov! Skönt!

I går efter skola och träning var det tjejkväll, den här gången hemma hos Rebecka. Mysigt! Och GRATTIS igen till Sofia och Anton som förlovade sig igår!!!

Snart ska jag iväg och cykla. Petter ska fixa maten idag. Sen ska vi öva till Refuel. Ska hinna gå igenom det sista i vår projektskiss innan jag lägger mig också... känns inte så jobbigt när det bara är små detaljer! 

      
Så här ser det ut nu hos oss! Lite trångt och bökigt med cyklarna kanske men ganska vårigt ändå!=)

Beslutsångest

Bekymmersväck i pannan... hmmmmm! Jag tänker så det knakar! Ska bestämma mig för vilka kurser jag ska läsa i höst. Tror jag börjar få till det.. men studera.nu vill inte öppnas! 

Så här tänker jag:
Period 1 - Träningsfysiologi, och Hälsa och miljö
Period 2 - Kost och fysisk aktivitet i ett folkhälsoperspektiv, och Idrottspsykologi
Period 3 - Hälsofrämjande arbete - samhällsnivå
Period 4 - Hälsoekonomi

Ett alternativ är att läsa Träningslära hela period 1 och 2... 

Måste kolla upp vad man kan tillgodoräkna sig lite mer ordentligt innan jag vågar skicka in!

Beslutsångest...

Snart ska jag börja med middagen, sen iväg och köra Funktionell träning, och sen till kyrkan och sjunga (övning inför påskhelgen)! Tänk att det snart är påsk!! Ska fira i kyrkan, hos mamma och pappa, och i fjällen!! Härligt! Påskriset och påskduken är redan på plats här hemma =)

Ska gräva lite i frysen nu!

Ny dag!

Idag känns det bättre.

Det luktar vår och gatorna sopades rent på grus imorse i Västerås. Det är vårtecken!
Vi har varit på bio och sett "Marley och jag" ikväll... mysig film... och jag längtar ännu mer efter en hund!!!

Blä

Känns lite tungt i kväll. Liten, ensam, stressad, ledsen och trött känner jag mig. Måste och borde göra en massa saker, men jag orkar inte vara duktig. 

Fin dag annars. Rolig föreläsning, lunch ute i solen och spinning. Jag ska lägga mig tidigt i kväll och sova bort det jobbiga! I morgon blir en bra dag. 

Kram!

hits