1 advent


Tidig julfrukost. Första ljuset är tänt! Sista jobbdagen för den här helgen.. sen ska jag inte jobba förns i januari! Ikväll ska vi bjuda mormor och morfar på adventsfika, mysigt :)

(Våra tallrikar ser lite äckliga ut... måste bara förklara att det inte är hundmat vi sitter och äter, utan gröt md jordgubbar och banan i den vänstra och fil med havrefras i den högra... hehe)

:(

BLÄÄÄÄÄ! Så känns det nu.

Trött trött...

Jag är så trött. Gick och la mig innan Bonde söker fru hade slutat igår... då måste klockan ha varit runt halv nio eller nått. 

Idag har jag:

- Varit på skolan på förmiddagen och träffat några klasskompisar för att gå igenom det som känns svårt inför tentan imorgon.
- Tränat med en PT på Forever, kul med lite ny motivation!
- Varit på instruktörsmöte på F&S... funderar på hur jag ska få ihop studier, jobb & en extra (visserligen kort) utbildning?
 
OCH jag ligger enligt tidsplanen :) En hel timme före till och med. Nu hinner jag plugga lite hemma innan jag och Petter åker ut till Ostra på kvällsfika och "förhörshjälp" av pappa.

Imorgon är det fredag!! Tenta och sen gratis kaffe på Waynes (gratiskupong), wii :) Nästa kurs börjar inte förns på tisdag vilket betyder att jag har en hel dag att bara göra vad jag vill på!! Perfekt tajming efter helgens jobb.

Plugga var det ja...

Lista

Länge sen jag var så här stressad. Det är många bollar som ska hållas i luften samtidigt och mycket man ska komma ihåg vilket är roligt så länge man känner att man har kontroll. Jag tror att jag har kontroll, men har samtidigt en lite oroande känsla i kroppen. Börjar bli dags för en lista. 

Fixa ID
Ringa Stadium och kolla jobbtider för helgen
Fixa kompletteringar på grupparbete
Instruktörsträff på F&S
Träffa PT på Forever
Plugga!!!
Skriva tenta
Jobba
Träna
Fixa matlåda
Fixa cykellyset
Bjuda mormor & morfar på adventsfika, mysigt :)

Det har varit riktigt skönt med en lång helg. Vi har bubblat, bastat, fått massage, gått promenad och druckit glögg. Mysigt!! På väg till Örebro för att hämta upp Lina var jag typ 1 meter ifrån att krocka. Bilen framför mig på motorvägen körde in i räcket och började slira fram och tillbaka på vägen och jag fick bromsa så hårt jag kunde. Halt och läskigt. Det gick bra som tur var! Blev lite chockad bara och ringde pappa (man ringer alltid pappa när det strular) med gråten i halsen. 

Idag har vi fikat med klassen och gått igenom vad vi ska kunna på tentan på fredag. Det kändes som när man var liten och hade med sig ett ljus som stod på bänken medan fröken läste julevangelium och bjöd på pepparkakor :) Inte riktigt så mysigt kanske... drack kaffe och gick igenom krångliga begrepp... men ändå, jag tycker om min klass!

Nu ska jag iväg och använda höger hjärnhalva en stund.... spinning puls... och sen gå tillbaka till vänster hjärnhalva och fortsätta plugga! Puh.

Trevlig kväll!

Fredagskänslor

Har precis varit och ätit supergod sushi med mamma. Snart ska jag sätta mig i bilen mot Örebro. Ska bli så skönt att komma iväg lite. Saker och ting går i ett. 

Nu är jag medlem på både F&S och Forever. Grymt onödigt, jag vet, men oj så kul!!! Jag utnyttjar det bästa av båda ställena kan man säga :) Nästa vecka ska jag på information om att bli gyminstruktör på F&S... spännande. Får se om det går att pressa in nånstans i ens redan ganska fullproppade veckor.

Nästa helg kommer mormor och morfar ner till Eskilstuna. Jobbar på Stadium hela helgen men ska bjuda på lite kvällsfika på första advent i alla fall. Mysigt. 

Nej... nu ska jag åka! Kommer att sakna min älskade MAN massor. 
Trevlig helg!!

Tentaisolering

Strålande fint vinterväder ute. Tog en promenad förbi Djurgårn imorse. Nu börjar "tentaisoleringen" och då tror jag det kan behövas en promenad då och då bara för att få lite ljus.  

Forskningsprocessens steg, etiska principer, studiedesign, prevalens, incidens och en massa annat sitter jag och klurar på idag. I eftermiddag ska jag handla och packa inför helgens spaa!! :) 

Petter kommer hem snart... hoppas att han är sugen på lunch!



Lyx

Det är lyx att sitta i pyjamas och dricka te halv tio på morgonen. Ännu mysigare när det regnar ute. 

Bra vecka!

Har haft en träna gratis-check på Forever sen i onsdags. Funktionell träning, Core, Pilates, Yoga och löpband har det blivit. Kul med lite variation :) Ikväll ska jag på kostföreläsning och sen åka hem och mysa i soffan. Kanske lite fotbollsgala.

Det här är en bra vecka!  Sovmorgon imorgon. På onsdag ska vi redovisa vår studie om högskolan som en hälsofrämjande arena, på torsdag (om jag förstått det rätt) ska vi ha genomgång av tentan och sen är det fredag. Sushi-lunch med mamma och sen åker jag till Örebro och hämtar upp Lina för att åka iväg på spa!!! :)  



Julpynt nr 2 införskaffat!

Vi har varit riktigt duktiga idag! Analyserat, skrivit bakgrund, metod och resultat. Vi har satsat på att bli klara med arbetet tills på fredag (måste vara inne senast måndag) och som det känns nu blir det nog inga problem. Petter har börjat på sitt nya jobb nu, ett projekt som heter "Livslunken" samtidigt som han som vanligt har en massa bollar i luften! Vi har fullt upp helt enkelt.  

Sitter i soffan, nyäten, och laddar inför pulspasset ikväll. Det är så kul!! När jag kommer hem är det film och kvällsfika. Sen sova. Imorgon ska jag träna på Forever. Har en gratisvecka som jag ska utnyttja. Ska följa med mamma på "Funktionell träning". Spännande :) 

Köpte en julstjärna på väg hem från skolan idag. En jättefin från Indiska! Nu har vi både adventsljusstake (sån med levande ljus) och julstjärna. Jag VET att det är tidigt men jag kunde inte låta bli, trots att jag blev irriterad igår för att de hängde upp julbelysningen i stan reeedan! Tror att jag längtar lite extra mycket efter julen i år. Då kommer jag att vara ledig (förutom hemtentan), umgås med de jag tycker om, äta god mat och åka skidor! Dessutom kommer lägenheten att vara lite mysigare än vanligt med tända ljus och julpynt. 
 
Snart ska jag ut i regnet, burr, jag gillar inte regn.


Senare:
Tjejen som satt bredvid mig på spinningen hade exakt likadana kläder som mig. Likadana svarta adidasbyxor, vita linne och rosa sport bh... what?? Haha!



Plugg

Har suttit och analyserat utskriften av vår fokusgruppsintervju på förmiddagen. Svårt och lite kul. Ska gå igenom allt tillsammans i eftermiddag. Vi kommer nog att ha en del att göra den här veckan. Tentan om tre veckor har jag inte orkat tänka på än. I helgen kanske.

Grått och regnigt ute. Åh... vill inte gå ut!

Min nya vän i höstmörkret

Har hört att ingefära ska ha antiinflamatoriska egenskaper. Tydligen ska den stimulera andning och blodcirkulation i hjärnan (vilket i sin tur ska kunna lindra huvudvärk), lindra feber och infektioner, lindra nästäppa och öppna upp bihålorna.

Därför ska ingefäran få bli min nya vän i höstmörkret :) Riven ingefära i kokat vatten är supergott som te! Nu verkar den ju tyvärr inte ha någon effekt på trötthet.. men det är en annan sak! :)

Idag ska fokusgruppsintervjun renskrivas, från ljudfil till text. Har laddat upp med en stor mugg ingefärste och cyklat ut till Ostra. Vi bestämde att vi skulle jobba hemifrån idag så jag tänkte att jag skulle sitta här och jobba. Skönt att komma ut från stan ett tag.

Förresten så kan ni köpa ett rött te som jag har gjort på Kahls i Cityhuset. Smakar vanilj, citrus och röda bär. "Wedding dreams" heter det. Fick till uppgift att göra en egen blandning på min möhippa (därav namnet), och sen visade det sig att butiksägaren tyckte att det var så bra att hon ville sälja det :) Kul va!!

Nu ska jag slänga på mig underställ, överdragsbyxor, jacka, mössa och vantar och ge mig ut och springa. Kaallt men härligt... förhoppningsvis. Bye!

Längtar efter SPA!!!

Är glad att helgen är slut och att en ny vecka är igång. Samtidigt längtar jag redan efter nästa helg då syster kommer och hälsar på och jag kommer att vara helt ledig! Vi ska planera våran spa helg om 3 veckor.

"Behandlande massage - löser upp muskelspänningar och ökar cirkulationen till dina muskler. Massören inriktar massagen utifrån var du har ont, avgör sedan vad du behöver för behandling. Muskeltöjningar, muskelstretch och ev. träningsråd får du med dig."

"Uppfräschande ansiktskur som ger Dig renare och friskare hud. I kuren ingår en rengöring, mask och ansiktsmassage."

"Kryp ner i ett väldoftande, lindrande och närande kurbad. En härligt avkopplande stund."

Låter inte det hur bra som helst!!? Det + hotellfrukostar, långa promenader, bubbelpool och bastu ska jag och Lina ägna oss åt en hel helg!! Ooooh, jag längtar!! Helt klart värt lite pengar på hösten när man är som tröttast. Är verkligen helt sjukt trött nu, som om all luft har gått ur mig. Det är ingen nyhet, för jag blir så här varje höst. Så där så att jag bara vill sova... hela tiden.

Pulsträning

Inspirerad av tisdagens puls spinningpass har jag försökt ta reda på lite mer om pulsträning vilket jag förstått är ett verktyg för att regelbundet kunna följa utvecklingen i sin träning. Det i sin tur gör att man blir mer uppmärksam även för mindre förbättringar. Uppmärksamheten är också bra för att förebygga överträning eller upptäcka tidiga symtom för t.ex. en förkylning. Jag är expert på att ignorera såna tecken, så att mäta pulsen regelbundet skulle kanske inte vara så dumt.

Camilla Porsman tar upp tre stora fördelar med pulsträning i sin artikel på
http://www.stadium.se/, publicerad 2007-02-05 vilka är:
1. Pulsen talar om för dig om du uppnår resultat av din träning
2. Pulsen talar om när du bör träna hårdare
3. Pulsen talar om när du bör ta det lugnare, kanske inte träna alls

Det finns två pulsträningsbegrepp, vilopuls och maxpuls. Vilopulsen är de antal slag våra hjärtan slår när vi vilar och slappnar av helt medan maxpulsen är den puls vi har när vi tar i allt vad vi har.

Att ligga så nära maxpulsen som möjligt varje gång man tränar och att alltid ta ut sig till max sliter på våra kroppar och kan leda till skador, sjukdom eller minskad träningslust. Pulsträning handlar helt enkelt om att variera och anpassa intensiteten och varaktigheten i träningen vilket ju är jättebra!!

Eftersom jag är helt ny på det här har jag räknat ut min maxpuls genom den här formeln (istället för genom erfarenhet) och förmodligen kommer det dröja ett tag innan jag ser någon effekt.

226 - min ålder = maxpulsen i antal slag per minut
(För män är formeln: 220 - ålder = maxpulsen i antal slag per minut)

Snälla tomten... ge mig en pulsklocka till jul! :)

Dumma!!

Bort med deppinlägget jag skrev imorse. Eller.. några små deppiga rader kanske kan få stå kvar. Ska fatta mig kort. Dumma telefonförsäljare som ringde och väckte mig imorse (på en lördag morgon!!) kl halv sju! Kände mig trött och sliten imorse och ville inte gå till jobbet.
 
Efter promenaden till Tuna kändes det bättre. Kallt, soligt och frostigt. Vi har fått nya snygga t-shirts och jag trivs faktiskt riktigt bra på jobbet även om jag ibland (eller ganska ofta) känner mig hängig innan jag ska gå dit! Det är roligt så länge jag hinner vara ledig och ta det lugnt också. Återhämtning är viktigare än man tror.

Ikväll har jag varit hos mamma och pappa, ätit gott och kollat på tv. Ska snart åka in till mitt lilla hem i stan igen.

Gårdagens upptäckt: kombinationen mörk choklad och grönt chai te, mmmm! :)

hits