1 advent


God morgon!

Bilden är från juldagen förra året i Helgarö. Då vaknade vi upp till det här fina vädret och började dagen med en riktigt lång promenad! Idag är det nästan lika fint. Bara frosten saknas. Vi har just ätit frukost och tänt första ljuset med julmusik i bakgrunden. Ser fram emot gudstjänst, jogging och lunch i Ostra innan jag tar tåget till Lina i Örebro. Imorgon är det dags för Idrottspsykologi igen.

Nu är det riktigt julmysigt här hemma. Igår var jag och mamma ute i skogen och tog en liten minigran, blåbär- och lingonris. Hyacinter, amaryllis och tasetter (rätta mig om jag säger fel, blommor är inte min grej) står i fönstren. Förrådsdörren i hallen är spacklad och klar och ska snart bli målad med svart "skoltavelfärg".

Nu ska jag till kyrkan!
Glad advent!

Snabbmat

Svart quinoa, gurka & paprika i stora bitar, soltorkade tomater och gröna oliver + en klick yoghurt med sambal oelek = perfekt snabbmat!

Morgonkaffe

Lite fuskenergi kan behövas efter en natt med alldeles för lite sömn!

Adventspyssel



Nu har vi plockat fram adventsljusstaken! Stjärnan hänger i fönstret och balkongen är upplyst. Mysigt!

Kvalitetsträning!

Vilket pass!! Tufft, roligt och svettigt!! Trodde nästan att jag skulle ramla av cykeln. Träning när den är som bäst;) Ska nog ta hem scott cykeln som står hemma hos mamma och pappa för att hinna ge mig ut på några sista rundor innan snön kommer, om det så blir med spöregn i ansiktet!

Nu blir det te och macka!
God natt!

Onsdagsbestyr

Imorse åkte Petter till Åre (Hallen) för att hälsa på alla där uppe och åka skateboard och bara ha det bra! Härligt för honom! Hade jag inte haft massor att göra hade det verkligen varit kul att följa med. Men men. Att få sakna kan vara bra det med!

Igår, efter många timmars suckande över hantverkares oförmåga att passa tider, fick vi vår nya tvättmaskin installerad! Nu tvättar jag för fullt och riktigt njuter över att inte behöva boka några tider eller springa upp och ned från tvättstugan.

Morgonen har som sagt börjat med tvätt, och fortsatt med plugg. Har suttit och skrivit ett test om energi och näringsrekommendationen för kön och åldersgrupper vid vila och fysiskt arbetet. Snart ska jag ta en promenad ner till stan och hämta ut min bok i Idrottspsykologi för att kunna ta tag i min "mentala förberedelseplan" som ska vara klar i december. En uppgift som går ut på att konstruera en mental förberedelseplan inför en framtida prestation som jag ska genomföra för att på så sätt maximera prestationen. Frågan är nu om det blir Cykelvasan eller Sthlm Marathon!

Ha en riktigt skön onsdag!
Adjöss!

Ny vecka, ny kurs, nytt universitet

Ny vecka efter en alldeles för kort helg!

Avslutade helgen hos Lina där jag sov över söndag-måndag. Vi hade en riktigt mysig kväll med glögg framför tvn! Igår gick jag min första dag på Örebros universitet i nya kursen Idrottspsykologi som jag läser på distans. Det är alltid lite nervös att börja på en ny skola, även om det bara är en kurs. Vi kommer att träffas varannan måndag och då är det riktigt saftiga dagar, 8:15 till 19:00. Men det känns kul i alla fall och både kursansvarig och andra föreläsare verkar riktigt bra! Det var riktigt jobbigt körväder på vägen hem igår... dimma och ösregn om vartannat. Skjutsade hem en kurskamrat också och då känner man lite extra ansvar! Var helt slut när jag kom hem.

Nu väntar jag och Petter på On Off som ska komma och installera vår nya tvättmaskin. De skulle komma runt "10 och framåt".. vad är det för tid egentligen?! Sen ska vi ner till stan och fixa med pass och visum. Australien närmar sig!! :) Underbart! Resten av kvällen kommer gå åt till träning, plugg och en sväng till mamma och pappa i Ostra.

Adjöss!

Nu är det fredagsmys igen!

God förmiddag! :)

Den här veckan har bara försvunnit. Det har gått så snabbt! Nu är det fredag och snart kommer de nyförlovade Sara och Simon hit så att vi får ge dem en massa grattiskramar :) I eftermiddag kommer mamma hit en stund innan vi ska iväg och träna tillsammans och ikväll ska vi, tjejerna i klassen, äta middag! Mysigt!

Blev erbjuden att utbilda mig till cykelinstruktör i veckan. Utbildningen kostar lite pengar och jag blir bunden till att instruera en termin, men å andra sidan får jag lön för de pass jag håller och eftersom jag ändå lägger ner samma tid på att träna i annat fall så tar det ju ingen extra tid! Svårt val. Hoppas jag får lite klarhet över helgen.

Önskar er en trevlig helg!
Adjöss

Nike Convention 2010

Bild: nikewomen.se

Efterlyser träningskompis till Nike Convention 30-31 januari 2010 i Stockholm! Någon??

Morgonstund

Jag tycker om att gå upp tidigt när jag har sovmorgon, bara för att få lite extra gott om tid. Eftersom jag fortfarande inte laddat upp några bilder härifrån lägger jag nu upp en bild från köket i alla fall så ni vet vart vi sitter och äter vår morgongröt :) Så småningom ska det hänga vita eller linnefärgade rullisar i fönstret (ni får tänka att de redan sitter där).

Igår började jag en ny kurs! Det är alltid lite spännande med något nytt, och igår blev jag glatt överraskad faktiskt. Med risk för att låta överambitiös tror jag att "Kost och fysisk aktivitet i ett folkhälsoperspektiv" kommer att bli en kanonkurs! Skojigt!

Imorgon åker jag och syster på spa. Det är tredje hösten i rad vi åker, så nu kan man väl säga att det har blivit en tradition? Vi ska få massage och ansiktsbehandling och gå långa promenader. Eftersom vi vill spara lite på pengarna har vi bestämt att fixa all mat själv, så idag efter skolan ska jag handla lite till middagarna jag ska stå för... grekisk sallad med quinoa och fisksoppa! Gott och smidigt. Och så en massa frukt också. Det måste man äta när man är på spa :)

Nu ska jag hoppa in i duschen och ge mig iväg till skolan. Adjöss!

Hem ljuva hem

Sitter och njuter av lugnet i vårat nya hem! Det är så mysigt här, även om det fortfarande står kartonger och prylar överallt. Vi är så glada för alla små detaljer som att kunna stänga sovrumsdörren eller att inte behöva sitta på huk när man ska öppna kylskåpsdörren! I kväll ska vi inviga vår blender som vi fick i bröllopspresent och göra smoothies! Mums.


Ska lägga upp lite bilder när jag har tid! Håll till godo.

hits