Söndag

Söndagar är en av veckans bästa dagar tror jag! I morse bjöd vi hit Widholms på frukost innan vi gick på gudstjänsten, väldigt mysigt ! Efter ett bra möte åkte vi, tillsammans med Sofia och Anton, Rebecka och Johannes, ut till familjen Berg och åt mat. Tog med mig cykeln så att jag kunde cykla hem till stan sen. Petter hjälper Edvin med musikinspelning i kväll så jag är ensam hemma. Skönt att dricka en kopp te i soffan med vindbitna kinder efter cyklingen och se på en film! Bra uppladdning inför veckan tror jag :)

Lycka!

Dagens bästa

* min man som är den bästa som finns!
* skype som gör att det är hur enkelt som helst att prata med sin syster på andra sidan jorden!
* promenad och kaffe i SOLEN!
* nya cykeln med underbara stötdämpare!
* att jag faktiskt längtar efter att åka till skolan imorgon!
* doften av nybakt!


Projektskiss-ivrig

Snart har man gått en vecka i skolan igen, efter nästan två veckor hemtenta-plugg. Det är kul att åka iväg till Västerås. Byta miljö, träffa klassen, gå på föreläsningar och PRATA. Vi pratar nästan konstant tror jag, från att vi träffas vid tåget på morgonen tills vi skiljs åt på eftermiddagen :)

På grund av att ett godståg har spårat ut i Kvicksund får vi åka buss den här veckan. I morse hade vi en rolig busschaufför. Det kändes nästan som om vi skulle iväg och resa. "Om ni tittar ut på vänster sida kan ni se..." och några roliga historier i mikrofonen förgyllde resan. 

I dag har vi kommit igång lite med projektskissen som vi ska göra i den här kursen. Det känns roligt att göra något praktiskt! Jag och Maria ska göra en skiss på en stegtävling för studenterna på Mälardalens högskola, som förhoppningsvis motiverar till ökad fysisk aktivitet (även efter tävlingens slut) vilket också leder till bättre studieresultat, bland annat... win win alltså :) Vetenskapliga artiklar som kan styrka våra argument, budget och tidsplan är vad i ska klura på framöver! Jag är ivrig! :)

Snart ska vi till Simon och Hannah och äta våfflor! Sen ska jag iväg och träna, och Petter ska repa. Skönt när man tajmar in så att man är hemma samtidigt. Trevlig kväll!!

Baka liten kaka!

Idag lyckades jag med en riktigt god äppelkaka, även om den ser lite blek ut på bilden. Det här använde jag (till ca 4-5 portioner):

1 dl glutenfri grovmix
ca 2 1/2 dl havregryn
ca 1 tsk kanel
ca 1 tsk bakpulver
1/2 dl flytande smör och rapsolja
2 dl mjölk
1 tärnat äpple

Jag åt den till kaffet med lite honung och naturell lättyoghurt... Vips blev fredagsfikat ett riktigt OK mellanmål :) 


Vååår

Åh va skönt det känns med vår i luften!! Har under de här soliga dagarna hunnit både rasta cykeln och sprungit i Vilsta. Och så har jag äntligen fått använda mina älskade tygskor utan att frysa ihjäl om fötterna! Snart är det dags att inviga gemensamma balkongen med en kopp te och en varm filt. ÅÅÅ! :) 

I morgon är det dags för föreläsningar om FYSS, dvs hur man kan förebygga och behandla sjukdom genom fysisk aktivitet. Bland annat så kommer Folkhälsoinstitutet och Yrkesföreningen för fysisk aktivitet att medverka. Låter lovande tycker jag! 

Nu längtar jag efter Petter, hoppas han kommer hem snart! Kvällsfika framför Greys anatomy ikväll... gött!

Väntan på en bra vecka!

Pluggade en lång stund igår kväll, så idag tyckte jag att jag kunde få slappa... det är ju ändå lördag :) Har varit och kört lite morgonspinning, handlat och hämtat min skadade man på innebandyn med bilen. Svullen och stukad fot - ingen höjdare!

Ser fram emot veckan som kommer! Det blir intensivt skrivande på tentan, föreläsning om hur man får resultat av sin träning och en eftermiddag med föreläsningar om FYSS och FAR - fysisk aktivitet på recept. Och så hoppas jag på en fika igen med "Mariorna" för att fira att hemtentan är klar :D en Stockholmsdag med Julia nästa lördag och brunch med Widholms nån dag också.. ooh vilken höjdarvecka :)

Men det är ju en dag idag också... en bra dag! Ska dricka upp sista slurken i min kaffekopp och börja fixa mig lite inför ungdomsmötet! Adjöss

Trött trött...

Nu har jag pluggat färdigt för kvällen och ätit lite fruktsallad framför csi... jäsp, vad skönt det ska bli att lägga sig nu! Hann inte med så mkt på tentan som jag hade tänkt idag, men det har varit en bra dag ändå. Har tränat och pratat med syster i telefon på förmiddagen. På eftermiddagen lagade jag och Hannah mat, "kyckling under mangotäcke", och bjöd våra kära män (och barn) på! Det blev mkt gott om jag får säga det själv :) Nästa vecka blir det brunch hemma hos oss. Mysigt!

Nej, nu ska jag lägga mig under mitt mjuka fluffiga täcke och SOVA. God natt! 



Snöslask!

Pluggdag. Har börjat på riktigt nu. Igår läste jag en massa för att sätta mig in i tänket lite mer och idag skriver jag. Statussyndromet är en grymt bra bok faktiskt, rekomenderar den!! Den är intressant även om man inte vill läsa den i utbildningssyfte! Rolig tenta, men jobbigt med tidspress och att aldrig bli nöjd.

Bestämde mig för att cykla ut till Ostra och jobba imorse. Tänkte att "äh, det snöar ju inte SÅ mycket". Tog inte nya cykeln eftersom vi blev avrådda att använda dem i för kallt väder. Som tur var kan man nog säga, för det var inte en mysig cykeltur! Snöstorm med piskande blötsnö så att jag nästan önskade att jag hade tagit på mig skidglasögonen. Fick en riktig splash också av en stor lastbil som körde förbi, tack för den! Det var skönt när jag kom fram i alla fall. Mamma kom hem och bjöd på kaffe och gino.

Ja, och igår blev vi ägare till en Scott Scale 50 och en Scott Contessa 30. Wiii :) Nu längtar vi efter våren och skogen!! Nu ska jag fortsätta skriva... Tjohej!


Hemtenta och cykelköp

God morgon!

Petter har gått till jobbet och jag ska snart sätta tänderna i "Statussyndromet" och hemtentan. Ska bara dricka liiite mer te först :) I eftermiddag ska vi gå och köpa våra cyklar! Det känns nästan lite pirrigt. Inte ofta man köper något så dyrt! Ska bli väldigt kul i alla fall!! Blir en modell nyare än den jag visade på bild, och vit istället för röd. Sweet :) 

Nu ska jag läsa några timmar tills jag ska gå och träna och ta en paus! 
Tjohej!

Tandläkarbesök

Huvudvärk har jag idag. Aj aj. 

Gick upp tidigt för att ta bussen till folktandvården i Torshälla. Bussresan påminde lite om gymnasiet. Sunkigt. Är glad att jag åker tåg och inte buss längre. Det blev ett billigt tandläkarbesök. Helt gratis faktiskt :) Skrev på ett avtal för 35:- i månaden och hurrade lite över att jag inte hade några hål! 

Nu är jag hemma igen. Karin kommer snart förbi och fikar lite. 
Trevlig helg!!!

Den där hissen alltså...

Vi har världens märkligaste, konstigaste och knasigaste hiss. Ungefär en gång om dagen fungerar den inte. Tycker synd om grannarna med barnvagnar och grejer (bor längst upp). Har kommit väldigt lindrigt undan och inte fastnat i hissen - förns idag! Gick in och ställde mig och tryckte på B som vanligt. Då hoppade den till och sjönk ner en bit och stannade.. jaha... och dörren gick inte att öppna. När jag hade väntat ett tag ringde jag till Otis och hoppades att de skulle få ut mig.
Sen ryckte hissen med jämna mellanrum till och sjönk ner ca 1 dm i taget. Ungefär var fjärde gång åkte den i en väldans fart neråt någon meter istället. Ungefär lagom tills de kom från Otis hade hissen bestämt sig för att åka ner till källarn (fast knappen till bottenvåningen var intryckt) och jag kom ut av mig själv... Åh jag blir tokig på den där hissen!!! Absolut INTE att lita på. Från och med nu är det bara trapporna som gäller. 

Cykel



"Contessa är Scotts damserie som är speciellt uttagen för tjejer med t ex annan sadel och design mm. Scott Contessa 40 har en 7005 aluminium ram. Suntour XCR dämpargaffel med 80 mm slaglängd och lockout, har även lite mjukare fjädring för tjejer. Shimano Alivio utrustad. 24 växlad. Vikt 12.3 kg. Färg: Vit/Mörk Röd."

Fin va! Vad tror ni?:)

hits