Underbara helg

Måste ha varit helt slut efter tentan i torsdagskväll. Försov mig nämligen på fredagen. Det är det värsta jag vet och händer som tur är inte mer än 1 gång vart tredje år ungefär, men tack vare min fantastiska svärmor lyckades jag ta mig från sängen till bussen i stan på 10 min! :)

Det har varit så skönt med helg! Bästa på länge faktiskt, utan måsten och borden. Har köpt nya blommor och gjort vårfint här hemma. Snickrat en sänggavel och börjat på en griffelvägg i köket. I fredags hade vi myskväll hos Bergs i Helgarö och igår blev vi bjudna till familjen Nilsson i Tumbo!

Efter frukosten imorse sprang jag en lång runda ut till Ostra. Skönt att energin börjar komma tillbaka. Kanske för att evighetskursen "Hälsofrämjande arbete - samhällsnivå" äntligen är över. I morgon börjar hälsoekonomin och det ska bli skönt med nått nytt att koncentrera sig på!

Ha en fin söndagskväll!

Inte min grej

Det här med salstentor är inte min grej. Jag gillar hemtentor. Då kan jag läsa, fundera och skriva i lugn och ro. Ändra fram och tillbaks tills det blir som jag vill ha det. Dubbelkolla typ hundra gånger om jag fått med allt. Men nu är det salstenta som gäller vare sig jag vill eller inte. Jag kan inte koncentrera mig när jag inte har något konkret att plugga på. ALLT ska in i huvudet för att sedan, under de lite drygt fyra timmar jag har på mig, skrivas ner på papper och lämnas in. Nä ursh. Jag längtar tills den här veckan är över! Snart kommer pappa hit och ska hjälpa mig lite. Precis som förr :) Tänk va bra det är att ha en pappa!

Vårvinter

Vilka dagar vi haft nu!! Takdropp, snö och sol idag igen! Södra Sverige är ju inte så bortskämt med riktig vårvinter. Har just varit ute och sprungit o bara njutit. Är solen kvar i eftermiddag ska jag sätta mig på balkongen med en kopp "Brunkullan" te, som jag blev tipsad om, och tog med mig från Östersund.

Det är konstigt vad mycket (annat) man får gjort när man har tentaplugg. Jag tror till exempel aldrig att lägenheten varit så skinande ren som nu! Har städat in i minsta vrå. Torkat ur lådor och skåp i köket, dragit ut möbler och klättrat på stolar för att putsa och torka överallt. Men nu börjar undanflykterna ta slut så det är bara att ta tag i studierna. Målet är att ta mig igenom förra årets tenta idag. Hej hå.

Avbrott

I fredags natt kom vi hem från vår lilla minisemester till fjällen. Skönt att komma iväg mitt i veckan och få ett avbrott i vardagen! Två riktigt fina skiddagar i Bydalen har vi haft med kanonsnö och goa vänner. Petter har åkt lite skateboard i skatehallen på gårn i Gärdsta, och så har vi bara myst och haft det skönt!

Gott

Idag ska jag rosta världens godaste musli för av nån konstig anledning är musliburken nästan alltid tom här hemma :) Om ni skulle vara sugna på nå gott nån gång, testa det här:

3 dl havregryn
3 dl boveteflingor eller fibrexflingor
1 msk krossade linfrön
1 dl pumpakärnor
1 dl solroskärnor
1 dl hirsflingor
2 krm salt
2 msk honung
0.5 dl rapsolja
1.5 dl vatten
1 dl russin/torkad frukt
Kanel

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda allt utom honung, olja, vatten och russin i en skål och rör om. Sen kan du blanda ihop honung, olja och vatten och hälla det över grynblandningen. Joxa ihop det lite med händerna och häll blandningen i en långpanna. Strö över lite kanel (viktigt!!) och rosta mitt i ugnen i 25-30 minuter. Rör om då och då för att det inte ska brännas vid! Bland i russin eller torkad frukt när muslin svalnat.

Överskottsenergi

Man blir aldrig för gammal för att klättra i träd! :)
I helgen har vi gjort oss av med lite överskottsenergi. I fredags åkte vi kvällsskidåkning i Arboga med Edvin, Viktor och Linus. Igår åkte vi till Örebro och köpte ny skiddress åt mig på rean, fikade med Lina och njöt av solen! När vi kom hem fick vi lust att leka lite i trädet som står ute på gården! Och så åkte vi en sväng till Vilsta för att knalla lite, men det var nedsläckt när vi kom dit så vi fick nöja oss med en liten roadtrip. Idag har vi sjungit på gudstjänsten i kyrkan och ätit lunch hos Petters farmor Evy. Nu väntar en kväll med en massa plugg och jobb... tack och lov för att vi iaf varit ute och rört på oss tidigare i helgen!

Cold Water Surfing

I eftermiddag/kväll har jag och Petter varit i Stockholm på bok-release av Daniel Månssons nya fotobok "Cold Water Surfing". Uppföljaren av de tidigare böckerna "Faces of Skateboarding" och "Super".
Releasen hölls på surfbutiken 6/5/4, Nytorgsgatan. Är du i Stockholm får du inte missa ett besök där! Förutom att bläddra i "Cold Water Surfing" kunde vi känna och klämma lite på en surfbräda vi vill ha, dricka gott kaffe och se på surfilm! Fint :)
En trevlig kväll som avslutades med en timme i bilen med vår vän Andreas!

hits