Sommarplaner

Nu när snön snart börjar droppa från taket och våren närmar sig börjar tankarna gå till sommarens aktiviteter och äventyr trots att jag egentligen tycker om alla årstider. Sommar, höst, vinter och vår. Men man måste få längta lite ibland!

I höstas var vi i
Hoddevik i Norge med fam. Löfholm och ställde oss för första gången på en surfbräda. Ett charmigt litet ställe med sjukt vacker natur! Fina vågor som slog in på en bred sandstrand mellan höga berg som stupade i havet. Lite kallt var det dock att tälta när det är storm, allt är blött och termometern visar 12-14 grader!:)

Nu efter några veckor i Australien har vi fattat grejen med surfing, så för att maximera Norge-upplevelsen vore det super att åka dit i slutet av sommarn istället!! Passa på att åka sommarskidåkning i Stryn och cykla eller fjällvandra någonstanns på vägen. Elina, du som vet, kan man surfa i Hoddevik på sommaren?

Men nu väntar vårvintern och vi ska hinna med lite skidåkning i Bydalen (om jag kan låta bli att bli magsjuk vill säga) och Kittelfjäll innan det är dags för sommar! På våren är det ju dessutom som allra bäst att ge sig ut och springa! Åh vilken härlig tid som ligger framför:)


Snö

Den här bilden är inte från idag. Idag ligger jag nämligen hemma i sängen och är sjuk. Så tråkigt! Men så härligt som på bilden var det i söndags! Vi lekte i snön, värmde oss framför brasan och åt god mat.

Morgonpromenad


På våran balkong

Hjälp vad det har snöat i natt! Plogbilen har kört fram och tillbaks ute på gatan hela natten. Balkongen är helt full med snö och jag tror att vi måste skotta bort lite därifrån idag för att det ens ska gå att öppna dörren! Man tror ju att man ska slippa skotta snö när man bor i stan, eller!?!? Vilken vinter!!!:)

Fredag

Nu är det helg! Och hemma är det vår trots att det är snöväder ute :)

Saknad

Jag saknar min bror!!! Ibland slår det mig att han är så långt borta! Jag blir både glad och ledsen i hjärtat när jag tänker tillbaka på Australien. Glad för att jag vet hur det ser ut när ni sitter på er uteplats, när ni går längs Nobbys beach eller sitter på "gran and nan's" balkong och tittar på vågorna. Glad för att jag kan se vägen ni brukar promenera längs floden i Brisbane framför mig. Ledsen för att jag inte kan låta bli att sakna och längta!

Upp & hoppa!

 
Då är det dags! En dag med massor av jobb väntar. Ska ta mig igenom flera vetenskapliga artiklar, komplettera en uppsats, göra en powerpoint och planera vad jag ska säga på seminariet imorgon. Lite kortfattat handlar det om delaktighet, empowerment och hälsofrämjande insatser i samhället.

Har sovit över i mitt gamla rum hos mamma o pappa, så jag har planerat att springa en lång runda förbi Sundbyholm också. Skönt att komma ut lite! Ha en välsignad måndag!

Värme

De här tulpanerna fick jag av mamma idag till alla hjärtans dag. Det värmer lite i hjärtat varje gång jag tittar på dem!

Äntligen

Äntligen börjar veckan lida mot sitt slut! Veckan har varit alldeles för lång och tråkig. Hälsofrämjande arbete på samhällsnivå är lite klurigt. Modeller hit, teorier dit. Och så alla dessa folkhälsotermer - på engelska. Nej, det ska bli skönt med helg!! Vi ska gå på konsert med Samuel Ljungblad och ta en tur till Ikea.

Test

Har precis kommit hem från en liten springrunda. Har inte mått så bra ett tag så det var lite av ett test. Och jag tror att det blev godkänt. Kändes okej. Hoppas att jag är på gång igen!

Snart ska jag koka ihop en soppa av lax, avokado, sockerärter och gräslök (det som fanns i kylskåpet). Ibland blir "man tager vad man haver"-maten inte alls så tokig! Sen ska jag läsa en artikel och förbereda lite tills imorgon. "Public Policy, Participation and the Third Position: The Implication of Engaging Communities on their Own Terms", låter det inte jättekul?;)

Vinter i Ostra



Idag har vi blivit bjudna på semlor hemma hos mamma och pappa i Ostra! Så här vintrigt och fint har dom det!!

 

Foton

Bläddrar igenom foton som kan passa i den nymålade ramen. Kanske det här från Öland i somras. Charmigt lantlig.

Måla

"Ledig" fredag med plugg hemifrån. Den här veckan har varit tuff och jag är helt slut. Snart ska jag och Petter ses på stan och äta lunch tillsammans. I eftermiddag ska jag träna, och sen ska jag bara ta det lugnt. Kanske måla det sista varvet på fönstret jag började måla igår! Har velat fram och tillbaka om jag ska låta det vara svart eller måla det vitt. Nu har jag målat det ljust ljust grått (upplevs som vitt) efter tips från faster Åsa. Ångrar jag mig är det ju bara att måla det svart igen! Att måla gör mig glad och får mig att slappna av, så jag struntar i att det ser ut som en målarverkstad här i vardagsrummet...

Hemmapyssel

Jag älskar promenaderna till och från stan. Mer eller mindre. Idag mindre. Snöstorm med piskande blasksnö är inte mitt favoritväder.

Jag och Maria har pluggat lite på förmiddagen. Sen har jag gått på stan. Fixat ny bankdosa och köpt jättefina gardiner, fast i fel färg. Råkade visst köpa gardiner i precis samma gråa färg som väggen. Synd.

Tänkte städa lite i kväll. Jag är en stökig person... som älskar att ha fint omkring mig (är inte helt nöjd med kombinationen), så därför blir det oftast så att jag börjar med att piffa och avslutar med att städa! Helt fel ordning. Och så även denna kväll :P

Nej, nu ska jag fundera ut vad jag ska göra av kycklingen som ligger i kylen och tinar.
Adjöss!

hits